Salės futbolas: Lietuvos čempionų laukia išgyvenimo mūšis

Prognozės – itin rizikingas dalykas. Tuo įsitikino „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai, permainingai pradėję Europos klubų Čempionų lygos pagrindinį turnyrą. Tikėtasi, kad paskutinės rungtynės Sporto halėje tebus formalumas, tačiau paaiškėjo: būtent šį vakarą spręsis Lietuvos čempionų likimas.

Paneigė prognozes

„Pagrindiniai mūsų konkurentai – Kipro čempionai“, – vienu balsu tvirtino žalgiriečiai prieš turnyro startą.

Vis dėlto pirmos dvi turnyro Kaune dienos parodė, kad Limasolio AEL – akivaizdūs autsaideriai, o į „Top 16“ etapo kelialapį kėsinasi dvi netikėtos pretendentės.

Žalgiriečiai 10:3 sutriuškino Limasolio AEL. Įvarčių fiestoje su Kipro čempionais dalyvavo kas tik panorėjęs. Nugalėtojų gretose po du įvarčius pelnė brazilas Vitinho ir Lietuvos rinktinės senbuviai Lukas Sendžikas ir Albertas Voskunovičius.

Svečių neišgelbėjo ir audringas jų sirgalių palaikymas. Į Kauną atskridę apie pusšimtį aistruolių kilnojo halės stogą savo griausmingomis skanduotėmis. Pusnuogiai kipriečiai arenoje spėjo ne tik išskleisti didžiulius plakatus, mojuoti klubo vėliavomis, bet ir nevengė sutraukti vieną kitą cigarą. Šeimininkų atsakas buvo ne mažiau svarus – „Žalgirio“ žaidėjus į priekį gynė jų ištikimiausių gerbėjų – „Green White Boys“ būrys.

Nustebino ir suomiai

„Turnyrui labai rimtai ruošėmės, varžovus ne tik analizavome iš vaizdo įrašų, bet ir skridome stebėti jų rungtynių. Netgi specialiai repetavome, kaip žaisti Kipro sirgalių kuriamoje triukšmingoje aplinkoje. Rezultatas švieslentėje rodo, kad mūsų įdirbis pasiteisino“, – po laimėto mūšio pasakojo „Kauno Žalgirio“ ekipos trenerio Dentinho asistentas Edvinas Alimkinas.

Pirmą turnyro dieną nesnaudė ir Kosovo čempionė „Prishtina“, 6:0 sutriuškinusi Suomijos „Kampuksen Dynamo“.

Vėliau situacija apsivertė aukštyn kojomis. Suomijos čempionai 7:2 privertė kapituliuoti ambicingąjį AEL. Kipro čempionai, nesužaidus nė minutės, išsiveržė į priekį po brazilo Fabricio Lima įvarčio ir patikėjo, kad lengvai nužygiuos iki pergalės. Tačiau suomiai atsakė tokiu atakų uraganu, kad užčiaupė net Limasolio sirgalių torsidą.

Svečiai: Kipro sirgaliai Kauno sporto halėje jautėsi it namuose. Evaldo Šemioto / „Žalgiris Futsal“ nuotr.

Prireiks matematikos?

Kad intrigos turnyre būtų dar daugiau, „Prishtina“ netikėtai 0:0 atsilaikė prieš „Kauno Žalgirį“. Abi ekipos labiau rūpinosi savo vartų gynyba, o kelių sukurtų progų nerealizavo dėl puikaus šeimininkų vartininko Jordano ir svečių vartų sargo Bajramo Ramadani žaidimo.

„Sunku net paaiškinti tokį rezultatą, kuris salės futbole yra labai retas. Galbūt pirmą dieną įmušėme viso turnyro įvarčius, – ironizavo E. Alimkinas. – Kosovo komandai buvo palanku leisti mums kontroliuoti kamuolį, susitelkiant į akliną gynybą ir pavojingai kontratakuojant. Neįgyvendinome plano greitai įmušti įvartį, o vėliau jau ėmė slėgti nervingumas.“

Vis dėlto žalgiriečiai nenukabina nosies ir tikisi šiandien iškovoti vienintelį kelialapį į „Top 16“ etapą. Norint tai padaryti, reikia tikėtis, kad „Prishtina“ neįveiks AEL ekipos, o jei ir laimės, tai mažesniu skirtumu, nei „Kauno Žalgiris“ tai padarys per akistatą su „Kampuksen Dynamo“.


Turnyro lentelė

1. „Kauno Žalgiris“  1  1  0  10:3  4

2. „Prishtina“  1  1  0  6:0  4

3. „Kamp. Dynamo“  1  0  1  7:8  3

4. AEL  0  0  2  5:17  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių