A. Šalkauskas: jis ne tik kovotojas – jis karys

  • Teksto dydis:

„Sportininkas yra ne tik kovotojas, bet ir karys. Jis niekada nepasiduos, nesvarbu, kaip kova pakryps – jo ar ne jo naudai“, – sakė Augustas Šalkauskas, „Valetudo“ sporto klubo treneris.

Rugsėjo 21 d. Vilniuje, „TwinsBet“ arenoje, vyks vienas laukiamiausių MMA renginių šiais metais – MMA bušido turnyras, subursiantis talentingiausius kovotojus iš Lietuvos ir užsienio. Tie, kas negalės atvykti į areną, renginį gyvai galės stebėti www.fightplus.eu platformoje.

Tarp dalyvių išsiskiria „Valetudo“ sporto klubo kovotojai, kuriuos į kovą ruošia treneris A. Šalkauskas. Jis atvirai pasidalijo savo mintimis apie kovinio sporto iššūkius ir emocijas, lydinčias pasiruošimą.

Paklaustas, kas lėmė jo sprendimą tapti treneriu, A. Šalkauskas prisiminė savo pradžią „Valetudo“ sporto klube: „Treneriu tapau 2017 m., tačiau į „Valetudo“ salę atėjau 2013 m. Žmogus, kuris padėjo ir patikėjo manimi, buvo salės savininkas, gerai kovos menų pasaulyje žinomas Artemijus Sitenkovas.“ A. Šalkauskas pridūrė, kad jau prieš prisijungiant prie „Valetudo“, jis turėjo solidžią patirtį kikbokso srityje, taip pat tam tikrų dziudo ir savigynos imtynių pagrindų. MMA pasaulyje jis jau vienuolika metų, o koviniame sporte visą savo gyvenimą. Jo aistra kovos menams natūraliai peraugo į norą dalytis žiniomis ir patirtimi su kitais.

Trenerio kelias nelengvas. Jis pripažino, kad sunkiausia jam yra matyti, kaip talentingi sportininkai švaisto savo galimybes. „Sunkiausia akimirka treneriui yra matyti, kaip talentingi sportininkai švaisto savo talentą veltui su draugais, klubuose, vakarėliuose, nesilaiko treniruočių grafiko, nesilaiko režimo“, – sakė jis. Tai jam buvo labai skausminga pradžioje, bet laikui bėgant jis išmoko priimti tai kaip darbo dalį. „Dabar užsiauginau skūrą. Aš padarau viską, kas nuo manęs priklauso, o toliau viskas tik sportininko rankose.“

Kalbant apie vieną pagrindinių vakaro kovų su „Valetudo“ sporto klubo kovotoju Danieliumi Grėbliūnu, treneris jį apibūdino kaip itin rimtą ir atsakingą asmenybę. „Danielius yra labai protingas, sąmoningas ir atsakingas asmuo. Jis ne kovotojas – jis karys. Jis niekada nepasiduos, nesvarbu, kaip kova pakryps, – jo ar ne jo naudai. Jis kovos ir atiduos viską, ką gali ir kas yra jo rankose“, – teigė A. Šalkauskas. D. Grėbliūno pasiruošimas artėjančiai kovai jau eina į pabaigą, o dabar pagrindinis tikslas yra išvengti traumų ir tobulinti smulkmenas. Nors D. Grėbliūno smūgiavimas dar netobulas, jo imtynių įgūdžiai yra ypač aukšto lygio. Šiuos įgūdžius jis ugdo kartu su savo pagrindiniu graplingo ir imtynių treneriu Ričardu Piepoliu, kuris padėjo D. Grėbliūnui pasiekti reikšmingų pergalių, įskaitant Lietuvos ir Baltijos MMA čempiono, ADCC Europos čempiono ir kitus laimėjimus.

Kalbant apie pasiruošimą artėjančiai kovai prieš patyrusį priešininką, A. Šalkauskas pabrėžė, kad šį kartą ruošiasi itin atsakingai. „Ruošiamės labai atsakingai ir labai rimtai žiūrime į varžovą, žinome, kad jis atvažiuoja laimėti lygiai taip, kaip ir mes“, – teigė jis. Pasak trenerio, jų planas paprastas: išnaudoti stipriąsias savybes – imtynes ir parterį, kur D. Grėbliūnas yra itin stiprus. „Varžovas tikrai nenorės atsidurti parteryje su Danieliumi“, – įspėjo A. Šalkauskas ir pabrėžė, kad narvas parodys, kuris kovotojas tą vakarą bus stipresnis.

Rugsėjo 21 d. MMA bušido renginys Vilniuje žada būti ypatingas, kupinas įtampos ir netikėtumų. D. Grėbliūnas, vadovaujamas trenerio A. Šalkausko ir R. Piepolio, ketina atiduoti viską, kad užtikrintų pergalę narve.

Bilietus galite įsigyti bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių