Scenarijus kitoks, pabaiga ta pati (komentaras)

Atrodo, kad nespėjo nė prasidėti, tačiau jau baigėsi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija. Ją rezultatu 4-0 baigė ir trečius metus iš eilės čempionais tapo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, įveikę savo principinį varžovą Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Paskutinės serijos rungtynės baigėsi Vilniuje, kur kauniečiai pergale pergale 83:65 baigė LKL sezoną.

Pačios rungtynės priminė buvusias, tačiau tuo pačiu ir skyrėsi nuo jų. Didžiausias skirtumas yra tas, kad dominavę žalgiriečiai neišnaudojo priekinės linijos taip kaip tą darė iki šiol (norsMario Delašas ir sužaidė geriausias serijos rungtynes). Priešingai, Joano Plazos auklėtinių pagrindiniu ginklu buvo itin taiklūs tritaškiai metimai (9/16).

Savo atžvilgiu, „Lietuvos rytas“ taškus rinko per komandos puolėjus. Iki šiol rezultatyviai žaidę gynėjai šįkart buvo nerezultatyvūs. Geresnį žaidimą šiandien pademonstravoTautvydas Lydeka, sėkmingai sužaidė Artūras Jomantas, o Eimantas Bendžius ir vėl nebijo atakuoti.

„Lietuvos ryto“ pralaimėjimą lėmė klaidos (kurių netrūko greitame puolime) ir aikštės gynyba, dėl kurios „Žalgirio“ krepšininkai vis susikurdavo progą atakuoti iš toli. Puikias rungtynes nugalėtojų gretose sužaidė Oliveris Lafayette‘as (18 tšk., 5/5 trit., 7 rez. perd.) irRimantas Kaukėnas (15 tšk.). Pastarajam šį serija nebuvo labai sėkminga, tačiau šį kartą veteranas gerai sužaidė ne tik puolime, bet ir dalindamas kamuolius savo komandos draugams. Įprastai gerai rungtyniavo Mindaugas Kuzminskas, kurio žaidimo lygis kelia vis mažiau abejonių. Ko gero, būtų staigmena, jei Jonas Kazlauskas šio krepšininko nepakviestų į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruočių stovyklą.

Apskritai, jau ilgą laiką buvo kalbėta, kad „Žalgiris“ turi visapusišką pranašumą ir ši finalo serija neturėtų būti pernelyg intriguojanti – taip ir nutiko. „Žalgiris“ savo varžovus pranoksta sudėtimi, turimu namų aikštės pranašumu, didesniu sirgalių būriu.

„Lietuvos rytas“ neturėjo daug pranašumų (tiesą sakant, šiuo metu sunku sugalvoti bent vieną), kas ir atsispindėjo galutiniame rezultate, o daug kalbėjęs Dirkas Bauermannassavo žodžių nepajėgė paversti darbais.

Šis sezonas „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ klostėsi labai skirtingai ir buvo neišvengta permainų. „Žalgirį“ krėtė finansinės problemos, komandą paliko žaidėjai, o puikius rezultatus pakeitė nevisai sėkmingas žaidimas Eurolygos „Top 16” etape. Tuo tarpu „Lietuvos rytas“, nors kartais ir blykstelėdavo, rungtyniavo nesėkmingai. Per sezoną komanda pakeitė tris trenerius – Aleksandrą Džikičių keitė Darius Maskoliūnas, o jį D.Bauermannas. Daug pakitimų įvyko ir komandos sudėtyje, tačiau nė vienas iš jų nepadėjo įgyvendinti šio sezono tikslų.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai jau gali pradėti atostogas, o „Žalgirio“ laukia dar VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalis. Jame žalgiriečiai iki trijų pergalių kovos su Žemutinio Naugardo „Nizhnyj Novgorod“. Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos gegužės 15 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Jau netrukus, pasibaigus sezonui, pasigirs pirmieji gandai, pirmosios kalbos apie pasikeitimus komandų stovyklose – ir vėl sirgaliai suskubs kelti tikslus bei tikėsis visa ko geriausio. Tuo metu įvairaus amžiaus krepšinio rinktinės ruošis ir dalyvaus Europos ir pasaulio čempionatuose, kol LKL su abiem superklubais grįš į Lietuvos krepšnio sirgalių dėmesio centrą.

Ar kitą sezoną išvysime konkurencingesnį finalą? Ar ir vėl triumfuos „Žalgiris“? Tai pasakyti dar per anksti, tačiau komandos finansinė padėtis leidžia manyti, kad vasarą ekipą turėtų palikti pagrindiniai žaidėjai (arba bent jau dalis jų), o dėl riboto biudžeto jie neturės tinkamo pakaitalo. Priešingoje stovykloje – „Lietuvos ryte“ – turėtų įvykti daugybė permainų. Jei į komandą grįžtų Jonas Vainauskas, galima tikėtis bent jau kiek geresnės žaidėjų selekcijos. Bet kokiu atveju, komandų pajėgumo skirtumas turėtų daugiau ar mažiau išsilyginti, o, ar tai nutiks, pamatysime nei greitai, nei vėlai – šių metų rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beb

beb portretas
iš bebro toks pats "prognozuotojas", kaip ir krepšininkas...

gedas

gedas portretas
lizinginiai trofejai kazin ar kelia dideli dziaugma.uz gyvenima ne pagal kisene reiks moket.ir kitais metais pamatysim ka yra ka is tikro..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių