Tinklininkai A. Rumševičius ir T. Staševičius – ketvirti „Futures“ turnyre Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Varšuvoje (Lenkija) surengtame „Beach Pro Tour Futures“ serijos vyrų paplūdimio tinklinio turnyre lietuviai Arnas Rumševičius ir Tomas Staševičius užėmė ketvirtąją vietą, o Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius – penktąją, skelbia Lietuvos tinklinio federacija.

Grupės etapą sėkmingiau pradėjo Lietuvos vicečempionai A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius. Jie B grupėje nugalėjo Lenkijos ir Ukrainos poras bei užėmė pirmąją vietą, taip iškart patekdami į ketvirtfinalį.

A. Rumševičius ir T. Staševičius laimėjo C grupės pusfinalį prieš varžovus iš Norvegijos, bet finale 0-2 (12:21, 18:21) nusileido latviams Ardžiui Bedričiui ir Arturui Rinkevičiui. Dėl to lietuviams teko atkrintamąsias varžybas pradėti nuo pirmojo rato.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate A. Rumševičius ir T. Staševičius 2-1 (14:21, 21:12, 15:10) nugalėjo čekus Jakubą Valą ir Adamą Stočeką bei pateko į ketvirtfinalį.

Kovoti dėl vietos pusfinalyje Lietuvos sportininkams teko tarpusavyje. Šįkart lietuviškame derbyje A. Rumševičius ir T. Staševičius per 31 min. 2-0 (21:12, 21:15) įrodė pranašumą prieš A. Vasiljevą ir R. Juchnevičių.

Visgi iki medalių A. Rumševičiui ir T. Staševičiui pritrūko bent vienos pergalės. Pusfinalyje jie 0-2 (12:21, 15:21) dar sykį pralaimėjo latviams A. Bedričiui ir A. Rinkevičiui, o mažajame finale 0-2 (18:21, 15:21) neatsilaikė prieš suomius Santerį Sireną ir Jyrki Nurmineną.

Nepavyko turnyre triumfuoti ir latviams. A. Bedritis su A. Rinkevičiumi finale 1-2 (21:13, 15:21, 10:15) nusileido favoritams norvegams Markusui Moliui ir Jo Gladsoy‘ui Sundei.

A. Rumševičius ir T. Staševičius šiame turnyre pelnė 280, o A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius – 240 pasaulio reitingo taškų.

Kvalifikacijos barjero šiame turnyre neįveikė Karolis Palubinskas ir Mantas Donėla.

Turnyro prizų fondą sudaro 5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių