V. Andrulytė: būtų puiku iškopti į pirmą dvidešimtuką

  • Teksto dydis:

Pučiant stipriam vėjui šiandien Marselyje įvyko trys ILCA 6 jachtų klasės olimpinėių žaidynių lenktynės.

Viktorija Andrulytė po trijų šiandienos lenktynių bendroje įskaitoje užima 36 poziciją. Iki medalių lenktynių likus dviem dienoms, pasak sportininkės, į jas patekti būtų labai sunki užduotis, tačiau realistiška mėginti iškopti į geriausiųjų 20-tuką.

„Šiandien pūtė išties smarkus vėjo ir buvo labai didelė banga bei stipri šoninė srovė. Organizatoriai įvykdė suplanuotas trejas lenktynes. Pradžioje ėjosi tikrai neblogai, gerai startavau, žinoma, greičiu sunku lygintis su kitomis varžovėmis dėl svorio ir ūgio skirtumų, bet pakankamai neblogai atsilaikiau, ypač džiaugiuosi paskutinėmis lenktynėmis, kuriose pavyko pirmą ženklą apsukti arčiau priekio ir pavėjiniu kursu atsikovoti“, – po finišo mintimis dalijosi V. Andrulytė.

Pasak sportininkės, pagrindinė klaida buvo ta, kad ji turėjo galimybę patekti į Top 25, koks ir buvo šiandienos planas, atsižvelgiant į sąlygas, tačiau antrose ir trečiose lenktynėse prarado apie 20 taškų.

Apmaudžios klaidos labai daug kainuoja, tad belieka maksimaliai gerai suplaukti likusias lenktynes.

Iki medalių lenktynių ILCA 6 jachtų klasėje, kur varžosi 43 sportininkės, lieka dar dvi dienos, kurių metu turėtų būti įvykdytos dar keturios lenktynės.

„Labai sunki užduotis patekti į medalių lenktynes, nes labai daug taškų iki dešimtuko. Dar lieka keturios lenktynės silpnesnio vėjo sąlygomis. Realistiškai žiūrint, butu puiku iškopti į Top 20. Apmaudžios klaidos labai daug kainuoja, tad belieka maksimaliai gerai suplaukti likusias lenktynes“, – kalbėjo sportininkė.

ILCA 6 klasės olimpinės baržybos vyksta rugpjūčio 1-6 d. Rugpjūčio 6-ąją suplanuotos Medalių lenktynės, kur varžysis tik dešimt geriausiai iki tol pasirodžiusių sportininkių.

Šiuo metu šioje klasėje pirmauja olandė Marit Bouwmeester, antroje vietoje – danė olimpinė čempionė, Anne-Marie Rindom, trečioje – Didžiosios Britanijos atstovė Hannah Snellgrove.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu,jei tikslas

Pritariu,jei tikslas portretas
patekt į 20 tuką,tai kokio velnio ten belstis????Į olimpiadą važiuojama medalių,nežinojai,Andrulyte?

Taip

Taip portretas
Jei tokie tikslai, ar verta buvo vykti iš vis???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių