Žvaigždės – ant ledo ir svečių būryje

Europos dailiojo čiuožimo čempionate Kaune dalyvaus ne vien tituluoti šios sporto šakos atstovai, bet ir kylančios žvaigždės.

Čiuoš „Žalgirio“ arenoje

Sausio 10–14 d. „Žalgirio“ arenoje jėgas išmėgins 32 šalių čiuožėjai, tarp jų – penki Lietuvos sportininkai.

Mūsų šalį ledo šokių varžybose reprezentuos Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius, Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala, moterų solisčių grupėje – Aleksandra Golovkina.

A. Reed ir S. Ambrulevičiaus, P. Ramanauskaitės ir D. Kizalos varžovų gretose bus 2023 m. Europos čempionato prizininkai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (Italija, 1 vieta), Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (Didžioji Britanija, 2 vieta), Juulia Turkkila ir Matthiasas Versluisas (Suomija, 3 vieta).

Pernai Suomijos mieste Espo surengtame čempionate Allison ir Saulius užėmė ketvirtą vietą – surinko 195,67 balo, o Juulia ir Matthiasas pelnė 198,21 balo.

Be to, Ch. Guignard ir M. Fabbri – 2023 m. pasaulio vicečempionai, L. Fear ir L. Gibsonas buvo ketvirti.

Svečiai: G. Papadakis ir G. Cizeronas dalyvaus gala programoje, kituose renginiuose, bendraus su dailiojo čiuožimo gerbėjais. / DPA nuotr.

Tarp varžovių – olimpietės

A. Golovkinai taip pat teks konkuruoti su 2023 m. Europos čempionato medalininkėmis – čempione Anastasija Gubanova (Sakartvelas), vicečempione Loena Hendrickx (Belgija), bronzą pelniusia Kimmy Repond (Šveicarija).

Belgijos olimpietė L. Hendrickx – 2023 m. pasaulio čempionato prizininkė (užėmė 3 vietą), A. Gubanova – 2022 m. žiemos olimpiados dalyvė.

„Žalgirio“ arenoje startuos Estijos čiuožėjos Nataly Langerbaur ir Kristina Lisovskaja, Latvijos sportininkė Sofija Stepčenko.

A. Golovkina, 2022-aisiais Europos čempionate užėmusi 22 vietą, pernai Lietuvos čempionate buvo antra – nugalėjo Meda Variakojytė, tačiau 25-erių vilnietės asmeninis rekordas šį sezoną – 158,67 balo, 16-metės kaunietės – 152,58 balo.

Vengrija atsisakė

Teisę surengti Europos čempionatą Lietuvos čiuožimo federacija (LČF) pelnė pernai birželį.

Iš pradžių šios varžybos buvo numatytos Budapešte, tačiau, Vengrijai atsisakius (argumentas – dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje padidėjusios energijos ir kitos išlaidos), Tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU) ėmė ieškoti naujų organizatorių. Buvo pasirinkta Lietuva (paraiškas taip pat buvo pateikusios Bulgarija ir Lenkija).

2010-aisiais ir 2022-aisiais Europos dailiojo čiuožimo čempionatas įvyko Estijos sostinėje Taline.

„Žalgirio“ arenoje sausio 10-ąją numatytos porų ir vyrų solistų varžybos (trumpoji programa), 11 d. – moterų solisčių (trumpoji programa) ir porų (laisvoji programa), 12 d. – ledo šokių (trumpoji programa) ir vyrų solistų (laisvoji programa), 13 d. – moterų solisčių ir ledo šokių (laisvosios programos), 14 d. – gala programa.

Kaune viešės olimpiniai, daugkartiniai pasaulio, Europos čempionai G. Papadakis ir G. Cizeronas.

Ypatinga šventė

Kaune viešės legendinis Prancūzijos ledo šokių duetas – olimpiniai, daugkartiniai pasaulio, Europos čempionai Gabriella Papadakis ir Guillaume’as Cizeronas.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad į čempionatą atvyks tokie svečiai, – sakė LČF prezidentas Vytautas Jasutis. – Lietuvai istorinį įvykį G. Papadakis su G. Cizeronu kilstelės į kitą lygį ir dar labiau atkreips viso pasaulio dėmesį į Kauną. Varžybose jie nedalyvaus, tačiau vien tai, kad jie bus kartu su visais – ypatinga šventė mūsų čiuožimo bendruomenei.“

Skelbiama, kad G. Papadakis ir G. Cizeronas dalyvaus gala programoje, kituose Europos čempionatui skirtuose renginiuose, socialinėse akcijose, bendraus su dailiojo čiuožimo gerbėjais.

ISU yra paskelbusi Metų čiuožėjų, trenerių, choreografų, išraiškingiausių programų rinkimus. Tarp nominantų yra sportininkų, startuosiančių Kaune: L. Hendrickx ir Nina Pinzarrone (abi – Belgija), K. Repond ir Lukas Britschgis (abu – Šveicarija), Adamas Siao Him Fa ir Kevinas Aymozas (abu – Prancūzija), Katerina Mrazkova ir Danielis Mrazekas (Čekija), Ch. Guignard ir M. Fabbri, Rebecca Ghilardi ir Filippo Ambrosini, Lucrezia Beccari ir Matteo Guarise (visi – Italija), britai L. Fear ir L. Gibsonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių