Ambasadorės garsins ne vien moterų krepšinį

2027-aisiais Lietuvoje vyksiančio Europos moterų krepšinio čempionato ambasadorėmis tapo penkios žinomos šios sporto šakos atstovės.

Lietuvoje ir Suomijoje

Tarptautinės krepšinio asociacijos federacijos (FIBA) Europos valdyba teisę rengti 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyrą suteikė Lietuvai ir Suomijai.

Planuojama, kad mūsų šalyje (Vilniuje ir Klaipėdoje) vyks dviejų grupių rungtynės ir atkrintamosios varžybos bei kovos dėl medalių.

„Neabejoju, kad šis čempionatas bus geriausias per visą Senojo kontinento moterų krepšinio istoriją“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas.

Oficialius renginio ambasadorių sertifikatus LKF vadovas įteikė Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei, Gintarei Petronytei, Rimai Valentienei, Alinai Adomaitytei ir Gintarei Grikštaitei.

2025 m. Europos čempionatas vyks Čekijos, Vokietijos, Graikijos ir Italijos arenose.

Ryškios asmenybės

J. Štreimikytė-Virbickienė – 1997 m. Europos ir 1999 m. Eurolygos čempionė, rezultatyviausia visų laikų Lietuvos moterų krepšinio rinktinės žaidėja, FIBA šlovės muziejaus narė.

„Krepšinis – didžioji mano gyvenimo dalis. Man patikėta misija – puiki galimybė išsakyti savo patirtį, pasidalyti ja, tai – gera platforma paneigti mitus ir stereotipus, susijusius su moterų sportu, taip pat ir krepšiniu, pasakyti, kad esame visuomenės dalis, tik mažiau pastebima“, – kalbėjo J. Štreimikytė-Virbickienė.

G. Petronytė – 2010 m. ir 2018 m. Europos taurės laimėtoja, septynis kartus pripažinta geriausia Lietuvos krepšininke.

„Džiaugiuosi įtraukta į ilgą ir gražų kelią įspūdingo renginio link. Mano tikslas – skleisti žinią, parodyti, kad nėra pas mus tik vyrų krepšinis, yra ir moterų. Noriu įkvėpti jaunas mergaites rinktis sportą, o geriau – krepšinį“, – sakė G. Petronytė.

Mūsų tikslas – kad ateinantys trys metai pakeistų Lietuvos moterų krepšinio ateitį.

R. Valentienė – 2005 m. Eurolygos bronzos medalio laimėtoja, daugkartinė Lietuvos ir Baltijos lygų čempionė.

A. Adomaitytė – buvusi krepšininkė, verslo strategė, kūrėja ir investuotoja besivystančiose Artimųjų Rytų ir Afrikos rinkose, krepšinio klubo „Deivės“ ir Krepšinio akademijos įkūrėja ir prezidentė.

G. Grikštaitė – buvusi krepšininkė, žurnalistė, sporto komentatorė, LRT dirbanti nuo 1990 m., dokumentinių filmų apie sportą (tarp jų – „Romas Ubartas. Pirmasis“, „Algimantas Šalna. Norėjau būti geriausias“, „Arminas Narbekovas. Futbolo fenomenas“, „Modestas Paulauskas. Krepšinio švyturys“, „Vladas Garastas. Komandos tėvas“, „Virgilijus Alekna. Širdžių čempionas“, „Gintautas Umaras. Vienintelis“) scenarijų autorė.

Ambicingi užmojai

Pasak LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, organizuodama Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyrą, Lietuva sieks sukurti didžiausią socialinę krepšinio inovaciją.

Renginiuose, kurie vyks dar iki varžybų ir kuriuose dalyvaus Europos čempionato ambasadorės, bus siekiama skatinti įgalinimą per sportą, socialinę įtrauktį, lyčių lygybę sporte ir sporto lyderystėje, bendruomenės formavimą, aplinkos tvarumą ir skaitmenines inovacijas.

„Norime visokeriopai išnaudoti tokio renginio teikiamas galimybes. Mūsų tikslas – kad ateinantys trys metai iš esmės pakeistų Lietuvos moterų krepšinio ateitį, – pažymėjo M. Balčiūnas. – Norime parodyti, kokios plačios gali būti sporto ir krepšinio galimybės.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių