Be B. Davieso į Stambulą išvykęs Š. Jasikevičius: „Anadolu Efes“ – finalo ketverto komanda

  • Teksto dydis:

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ antradienio vakarą išvykoje stos į kovą su Stambulo „Anadolu Efes“, o prieš šią akistatą kaunietis nesureikšmino prastos oponentų atkarpos.

Praėjusio sezono Eurolygos lyderė šį sezoną stringa ir per 15 rungtynių laimėjo 7 sykius bei užima dešimtąją vietą. „Barca“ su 11 pergalių žengia antroje pozicijoje.

„Manau, kad su „Anadolu Efes“ viskas yra gerai, – prieš išvyką į Turkiją sakė Šaras. – Eurolygoje kartais tiesiog nepavyksta laimėti. Manau, kad „Anadolu Efes“ yra Eurolygos finalo ketverto komanda. Jie pralaimėjo kai kurias atkaklias rungtynes, bet turime prisiminti, jog prieš sustabdant praėjusį sezoną jie Eurolygoje buvo geriausia komanda. Šį sezoną jie vėl turi tuos pačius žaidėjus, tą pačią sistemą, tą patį trenerį. Jie žaidžia iš atminties, jiems patogu žaisti kartu, todėl, kaip jau sakiau, man jie yra vieni favoritų laimėti Eurolygą. Turime žaisti kietai, gerai gintis ir juos išmušti iš komforto zonos. Jie puikiai vienas kitą pažįsta, puolime turi daug jėgos ir per kelias akimirkas gali pakeisti rungtynes. Taip pat turime vienodai gerai žaisti puolime, rodyti savo krepšinį ir patobulėti kovojant dėl kamuolių abiejose aikštės pusėse, kadangi tai mums nesiseka.“

Katalonų klubas į Turkiją išvyko be savo pagrindinio vidurio puolėjo Brandono Davieso, kuris turi problemų su blauzda. Amerikietis šį sezoną Eurolygoje renka po 11,5 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 12,6 naudingumo balo.

„Barca“ taip pat versis be Victoro Clavero. Prieš 10 dienų buvo paskelbta, kad ispanas dėl operacijos be krepšinio praleis nuo 8 iki 10 savaičių. Puolėjui operacijos prireikė dėl plantarinės fascijos uždegimo.

Savo ruožtu „Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris Erginas Atamanas neslėpė, kad yra nepatenkintas šiuo metu užimama pozicija Eurolygoje.

„Barcelona“ yra viena geriausių komandų Eurolygoje. Mes ypatingai turime pristabdyti jų puolimo jėgą – Nikola Mirotičių ir Cory Higginsą, taip pat Nicko Calatheso rezultatyvius perdavimus. Turime demonstruoti savo greitą žaidimą. Mūsų netenkina šiuo metu užimama pozicija turnyro lentelėje, paskutiniu metu pralaimėjome ketverias rungtynes. Dabar kiekvienas rungtynes turime žaisti lyg atkrintamosiose“, – teigė Atamanas.

„Anadolu Efes“ ir „Barcelonos“ susitikimas Stambule – šiandien nuo 19.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių