Būsimas Lietuvos krepšinio rinkos naujokas – ambicingas

  • Teksto dydis:

„Kad atsiranda naujas klubas – tik į gera, o jei jis bus ir konkurencingas – tuomet tik sveikintina“, – teigė naują Vilniaus krepšinio klubą kuriančios „Basketball Holding Company“ (BHC) prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Kreipėsi ne vien į LKL

BHC jau kreipėsi į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) teiraudamasi dėl konkrečių reikalavimų, kuriuos naujoji komanda turėtų atitikti norėdama varžytis elitiniame šalies divizione.

Be to, BHC užmezgė ryšius su LKL čempionate dalyvaujančiais Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir Prienų „Labas GAS“ atstovais dėl galimybių įsigyti klubą.

Anot R.Kaukėno, svarstomi įvairūs būdai, kaip nauja Vilniaus ekipa galėtų žengti į sporto rinką.

„Ieškome ir sau finansiškai patraukliausio kelio“, – pridūrė BHC prezidentas.

Būsimo komandos namų aikšte taps po 2022-ųjų rudenį startuosiančios rekonstrukcijos naujai atidaryta Vilniaus „Avia Solutions Group“ (ASG) arena, kuri taps pažangiausia ir didžiausia Baltijos šalyse – vien per krepšinio rungtynes talpins iki 16,5 tūkst. žiūrovų.

R.Kaukėnas – buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, 2007 m. Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas, 2008 m. Pekino ir 2012 m. Londono olimpinių žaidynių dalyvis, dukart LKL ir daugkartinis Italijos čempionas, savo vardu pavadinto paramos ir labdaros fondo įkūrėjas.

Istoriniai įrašai

Pastarąjį kartą Vilnius daugiau nei vieną komandą LKL turėjo 2012–2013 m. sezoną, kai kartu su tuomečiu „Lietuvos rytu“ varžėsi „Sakalai“.

1999 m. „Sakalų“ krepšininkai iškovojo LKL bronzos medalius, o 1996 m., 1998 m., 2000 m., 2004 m. ir 2005 m. žaidė pusfinaliuose. 2014 m. klubas dėl skolų bankrutavo.

„Sakalams“ yra atstovavę Ramūnas Šiškauskas, Andrius Giedraitis, Simas Jasaitis, Dainius Šalenga, Renaldas Seibutis, Mindaugas Kuzminskas, Steponas Babrauskas, Rolandas Jarutis, Martynas Gecevičius, Mindaugas Lukauskis, Erikas Kučiauskas, Rolandas Matulis, Rolandas Skaisgirys.

Kova – tik aikštėje

LKL norime varžytis dėl pirmų vietų. „Žalgiris“ – labai stiprus, bet stengsimės būti konkurencingi.

„Norime, kad klubas būtų kitoks: pažangus, skaidrus, daugiau susijęs su žmonių įtraukimu į savo veiklą. Svarbiausias dalykas – kad klubas eitų į priekį kurdamas krepšinio kultūrą ir rodytų pagarbą visiems aplinkiniams, – kalbėjo R.Kaukėnas. – Kova bus tik varžybų aikštėje, jokių keistų dalykų už jos ribų.“

Pasak jo, sveika konkurencija padeda kitiems klubams pasitempti ir augti.

Šiuo metu BHC bendrauja su Lietuvos krepšinio organizacijomis ir žaidėjų agentais, o komanda bus pradėta formuoti nuo trenerio.

„Renkantis žaidėjus labai svarbi stratego vizija. Norėtųsi dirbti išvien su treneriu ir įgyvendinti jo lūkesčius, nes tai, manau, pagrindinis raktas į sėkmę. Reikia, kad žaidėjai atitiktų trenerio darbo stilių ir savo vaidmenis“, – svarstė R.Kaukėnas.

Tikslai bus aukščiausi

Per savo karjerą ne vien Lietuvos, bet ir užsienio šalių (Izraelio, Belgijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos) klubams atstovavęs R.Kaukėnas teigia, kad naujajai Vilniaus komandai nuo pat pradžių bus keliami aukščiausi tikslai.

„Norime sparčiai augti ir būti labai ambicingi, suburti kuo geresnius žaidėjus, nors dar ir nežinome, ar žaisime Europos turnyruose, ar ne. Bet kuriuo atveju, LKL mes norime varžytis dėl pirmų vietų. „Žalgiris“ – labai stiprus, bet mes stengsimės būti konkurencingi, – sakė BHC prezidentas. – Tikimės, kad viskas klostytis taip, kaip planuojame, bet puikiai suprantame, kad visko gali pasitaikyti, nes tai – sportas. Džiugina tai, kad mus palaiko ne vien artimi žmonės. Tikimės pateisinti viltis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių