J. Zdovcas: seniai nemačiau tokio dueto pasirodymo

„Seniai nemačiau tokio dviejų žaidėjų pasirodymo“, - atsiduso Jure Zdovcas. Kauno „Žalgirio“ ekipos vairininkas pripažino, jog jo auklėtiniai nesustabdė Tel Avivo „Maccabi“ lyderių Scottie Wilbekino ir Jameso Nunnally.

Svečių iš Izraelio duetas surinko net 52 taškus ir tapo didžiausiu galvos skausmu žalgiriečiams.

„Laikėmės kaip komanda kartu tris kėlinius. Pirmoje pusėje galėjome atsiplėšti ir labiau, bet pritrūkome atletiškumo, kietumo stabdydami varžovų atakas. Paskutiniame kėlinyje „Maccabi“  pagavo ritmą ir žaidė nesustabdomai“, - pripažino slovėnas.

Pasak trenerio, pastaruoju metu jo auklėtiniai gerai gindavosi, bet šį kartą subyrėjo.

Juolab, kad Tel Avivo ekipoje netrūksta individualiai pajėgių krepšininkų, kurie gali pataikyti ir per rankas. Šeimininkams nepadėjo net tai, kad „Maccabi“ vertėsi be koronavirusu sergančio trenerio Ioannio Sfairopoulo.

Anot J.Zdovco, rungtynių eigoje ypač pasimatė atletiškumo skirtumas. Be to, žaidžiant be Manto Kalniečio ir mačo pradžioje traumą patyrus Janiui Strelniekui, komandai pritrūko ir organizuotumo puolant.

„Planavome leisti Janį kartu su Tai Websteriu ir vis tiek įmetėme 80 taškų. Bet turėjome problemų, nes iš rikiuotės iškrito Joshas Nebo. Juo labiau, kad „Maccabi“ yra labai atletiška komanda“, - dėstė jis.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kad reikia žaisti laisviau. Bet J. Nunnally sužaidė geriausias sezono rungtynes ir viską išsprendė. Jis pataikė sunkių metimų per mūsų geriausią gynėją. Įsijautęs jis tapo nesustabdomu“, - aiškino treneris.

Jo žodžiais, rotaciją dar labiau sumažino Nielsas Giffey, sužaidęs vos tris minutes. Nors vokietis gerai ginasi, jis netiko puolimo prieš „Maccabi“ taktikai.

„Metėme daug laisvų metimų. Jei būtume juos pataikę, galbūt būtume pajutę daugiau pasitikėjimo savimi, - svarstė „Žalgirio“ strategas. - Be to, vengėme nedarėme kietų pražangų. Antrajame kėlinyje buvome iki paskutinių minučių padarę vos vieną pražangą. Ypač, kai jie įveda kamuolį po krepšiu ir mes dar nebuvome išnaudoję pražangų limito“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trumpai

Trumpai portretas
Puse asu žalgirio nemoka varytis kamuolio,kita puse nepataiko, kas kaltas treneris ? Asai kalti kokios treniruotes toks ir rezultatas .Aš dirbu 8 val per diena kas jiems draudzia tiek dirbti is manes darbe reikalauja kokybes o kodel is ju nieko nereikalaujama ? Kas jie megejai ? O GAL HIMKI nr. 2....... !?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių