Jaunieji žalgiriečiai nesustabdė LKL veterano

„Jaunimo neapibėgsime. Jie žaidžia su energija, o mes remsimės mąstymu“, - aiškino Simas Galdikas. Į aikštę po traumos grįžęs aukštaūgis pataikė net 11 dvitaškių iš 16 ir 24 taškais prisidėjo prie „Gargždų“ pergalės 72:69 prieš „Žalgirio“ dublerius „7bet -NKL“ ketvirtfinalyje.

„Nuoseklus darbas puolime ir gynyboje padėjo juos sustabdyti“, - kalbėjo S.Galdikas.

Po pergalės pirmame ketvirtfinalio mače namuose, "Gargždai" antrosiose rungtynėse siekė įtvirtinti savo ambicijas žaisti finalo ketverte. Žemaičiams, nors ir nelengvai, tai pavyko.

Pagrindiniu pergalės Kaune kalviu tapęs 35-erių S.Galdikas prie 24 taškų pridėjo 10 atkovotų kamuolių bei 4 blokuotus metimus, o iš viso surinko 32 naudingumo balus.

Atkaklaus mačo kreivė kiek pakrypo po ilgosios pertraukos, kai svečiams pavyko šiek tiek atritrūkti, tačiau jų persvara neviršijo vienženklio skaičiaus. Ketvirtajame kėlinyje po Ernesto Bružo dvitaškio "gargždai" įgijo rekordinį 13 taškų pranašumą (65:52). Tačiau tuomet „Žalgirio-2“ jaunuoliai įjungė aukštesnę pavarą – spurtavo 9:0 ir vėl sugrįžo į rungtynes (63:65).Tiksint paskutinėms 2 minutėms, Kajus Kublickas kauniečiams išlygino rezultatą (69:69), "gargždų" įžaidėjas Mindaugas Stašys nepataikė dvitaškio, o kitoje aikštės pusėje suklydo Titas Sargiūnas. Likus 18 sekundžių suteiktu šansu pasinaudojo S.Galdikas, kuris dvitaškiu išvedė „Gargždus“ į priekį (71:69). Jo oponenetas Motiejus Krivas prametė, o gargždiškiai išsivežė vertingą antrąjį tašką.

Nugalėtojų gretose rezultatyvumu dar išsiskyrė Ernestas Bružas 13, Mindaugas Stašys 12 (7 rez. perd.), Mantas Ruikis 10 (0/7 dvit., 2/5 trit., 5 atk. kam.).

„Žalgiriui-2“ daugiausia taškų pelnė: Titas Sargiūnas ir Ugnius Jaruševičius (3/4 trit.) po 14, Motiejus Krivas 11 (10 atk. kam., 3 blok., 20 naudingumo balų), Gytis Nemeikša ir Dovydas Butka po 9.

"Šis sezonas man bus paskutinis. Padėsiu komandai kiek galiu, darysiu viską, kad žaistume finalo ketverte", - pažadėjo S. Galdikas.


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgiris-2NKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

To Na

To Na portretas
Nesvaik…

na

na portretas
Simas,gerai dar padetu neptunui,bet kazkodel adomas jo nenori,kazkada buvo susipyke ar kaip?na vietoj kazkokio griciuno tai tikrai butu dvigubai geresnis....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių