Jaunimo rinktinės – prie iššūkių slenksčio

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) merginų ir vaikinų krepšinio rinktinės ruošiasi Europos čempionatams, o septyniolikmečiai šią savaitę pradės kovas pasaulio čempionate.

Pergalė ir nesėkmė

Viliaus Stanišausko treniruojamos dvidešimtmetės krepšininkės rungtyniavo Pieštanuose (Slovakija).

Lietuvės 83:43 (29:12, 22:11, 22:11, 10:9) sutriuškino bendraamžes iš Didžiosios Britanijos, tačiau 67:74 (13:16, 17:24, 21:16, 16:14) pralaimėjo slovakėms.

Per abejas rungtynes Gerda Raulušaitytė pelnė iš viso 34 taškus, Viltė Andrunavičiūtė – 20 tšk., Sintija Aukštikalnytė – 19 tšk. Mačą su slovakėmis praleido lengvą traumą patyrusi Rusnė Augustinaitė (per dvikovą su britėmis surinko 13 tšk.).

„Žaidimo su britėmis kokybė daugiau ar mažiau tenkino. Su slovakėmis rungtyniavome be dviejų svarbių krepšininkių – R. Augustinaitės ir Ugnės Grigaliūnaitės, pataikėme tik vieną tritaškį iš 27-ių, – pasakojo V. Stanišauskas. – Šis turnyras mums – neplanuotas. Turėjome žaisti su latvėmis, tačiau jos atsisakė atvykti, juo labiau kad su kaimynėmis susitiksime Europos čempionato A grupėje. Tad Slovakijoje išbandėme įvairias puolimo ir gynybos sistemas, daugiau žaidėjų įtraukėme į rotaciją.“

Startas – Klaipėdoje

Europos dvidešimtmečių merginų krepšinio čempionatas vyks liepos 6–14 d. Vilniuje ir Klaipėdoje.

Latvės atsisakė draugiškų rungtynių, nes susitiksime Europos čempionate.

Lietuvės A grupėje išmėgins jėgas su latvėmis, prancūzėmis ir slovėnėmis (rungtynės vyks uostamiesčio „Švyturio“ arenoje).

Aštuntfinalyje lauks varžovės iš B grupės (portugalės, ispanės, juodkalnietės arba švedės).

Numatytos dar dvejos kontrolinės rungtynės su ukrainietėmis, kurios dalyvaus B diviziono Europos čempionate.

Nugalėjo latvius

Dvidešimtmečių vaikinų krepšinio rinktinė Rygoje du kartus – 89:81 ir 78:58 – nugalėjo Ainaro Bagatskio treniruojamą Latvijos komandą.

Per pirmą mačą net 29 taškus pelnė Paulius Murauskas.

Trenerio Laimono Eglinsko vadovaujami krepšininkai šią savaitę dalyvaus tarptautiniame turnyre Ispanijoje, kur susitiks su prancūzais, ispanais ir vokiečiais.

Europos čempionatas numatytas liepos 13–21 d. Lenkijoje. Mūsiškiai varžysis D grupėje su juodkalniečiais, islandais ir slovėnais. Aštuntfinalyje lauks akistata su kuria nors C grupės ekipa (Turkijos, Ispanijos, Šiaurės Makedonijos arba Belgijos).

Rungtyniaus Stambule

Birželio 29-ąją į Stambulo „Sinan Erdem“ arenos aikštę žengs Tomo Urbelionio treniruojami Lietuvos septyniolikmečiai krepšininkai – žais pirmas pasaulio čempionato A grupės rungtynes su filipiniečiais.

30 d. lauks dvikova su Puerto Riko atstovais, liepos 2-ąją – su ispanais.

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) ekspertų nuomone, tarp žaidėjų, vertų išskirtinio dėmesio, – 205 cm ūgio klaipėdietis Artūras Butajevas, atstovaujantis „Barcelonos“ klubui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių