KKML „Verslo“ lygos čempionai - IMLITEX HOLDINGS krepšininkai

  • Teksto dydis:

IMLITEX HOLDINGS ekipos triumfą "Verslo" lygoje negalime vadinti naujokų sėkme. Dideliu noru, ryžtu ir pasitikėjimu savimi spindėję ne tik krepšininkai, bet ir visa sirgalių armija dominavo šiose pirmenybėse, o antradienio vakare padėjo galutinį sezono akcentą. Triukšmingame "Verslo" lygos finale IMLITEX HOLDINGS 75:55 palaužė "Lietuviškus patiekalus" ir kėlė čempionų taurę į viršų.

Po metų pertraukos į finalą grįžę "Lietuviški patiekalai" varžovams nenusileido charakteriu ir kartu su jais sukūrė įspūdingą didžiojo finalo reginį. Vis dėlto niekas nesiginčys, jog šis sezonas priklausė savo kelyje visus eliminavusiai IMLITEX HOLDINGS komandai.

Prieš finalo rungtynes IMLITEX HOLDINGS vadovas Vygandas Blandis pripažino, jog tai išskirtinis sezonas: "Esame labai maloniai nustebinti savo kolektyvu. Negalėjau patikėti, jog žmonės bus taip motyvuoti laimėti, parodyti, ką gali. Darbuotojai susivienijo bendram tikslui – ne tik krepšininkai, bet ir sirgaliai. Viso sezono metu jų rinkdavosi dešimtimis, šimtais. Teko specialiai įkurti padalinį sirgalių aprūpinimui kanistrais" – apie originaliai triukšmingų sirgalių iškeltus rūpesčius juokavo būsimas čempionas.

Finalo rungtynės startavo itin kruopščiai rengiamomis atakomis ir lygiai tokia pat gynyba. Emocinį pranašumą turėjusi IMLITEX HOLDINGS komanda svarbų momentą laimėjo pirmojo kėlinio pabaigoje, kuomet spurtavo 9:0 ir visam laikui privertė varžovus vytis (20:10).

Didžiojo penketo vedina IMLITEX HOLDINGS komanda nesustojo didinti persvaros ir baigiantis pirmai rungtynių pusei įgijo triuškinantį pranašumą (48:23).

Nepaisant tokios mačo eigos "Lietuviškų patiekalų" komanda įrodė, esanti verta būti finale ir bet kokiomis sąlygomis kovoti dėl čempionų titulo. Charakterį parodę krepšininkai puikiai pradėjo trečiąjį kėlinį ir jam baigiantis sumažino atstumą iki vienženklio skaičiaus (43:52). Vis dėlto akimirkai praradę koncentraciją, "Lietuviški patiekalai" praleido atkarpą 0:9 ir lemiamą ketvirtį pradėjo ne itin geromis nuotaikomis – 45:61.

E. Dzimanavičiaus tritaškis ketvirtojo kėlinio pradžioje jas dar labiau sugadino – "Lietuviški patiekalai" turėjo jau devyniolikos taškų deficitą. Paskutines jėgas sukaupę Henriko Paulausko auklėtiniai priartėjo iki trylikos taškų (53:66), tačiau visas viltis braukė K. Pupinio taiklūs baudų metimai ir E. Aukštikalnio rezultatyvios atakos.

Iki čempionų taurės IMLITEX HOLDINGS komandą atvedęs Karolis Pupinis buvo išrinktas naudingiausiu didžiojo finalo žaidėju.

IMLITEX HOLDINGS: K. Pupinis 22 tšk. (8 atk. k., 5 blk.), E. Aukštikalnis 18 tšk. (6 rez. p., 5 per. k.), E. Dzimanavičius 15 tšk., R. Trepočka 9 tšk. (10 atk. k.), G. Ratkevičius 7 tšk. (7 atk. k., 7 rez. p., 4 per. k., 4 blk.).
"Lietuviški patiekalai": J. Ališauskas 12 tšk. (5 atk. k., 5 rez. p., 5 per. k.), G. Šilkaitis 10 tšk., E. Adomaitis 9 tšk. (8 atk. k.), R. Jankūnas 8 tšk. (10 atk. k.), G. Vyšniauskas 7 tšk. (6 atk. k.).

"Nieko nereikėjo daryti – užsivedimas yra, sirgaliai yra – super! Visi dirba kolektyve, tai mūsų išauginti „kadrai“ – po triumfo pabrėžė šampano pursluose išsimaudęs IMLITEX HOLDINGS komandos treneris Mindaugas Bakanas.

M. Bakanas yra iš tų žmonių, kurie su lyga žengė nuo jos susikūrimo pradžios ir yra kone vienintelis, be pertraukų žaidęs kiekviename Kauno krepšinio mėgėjų lygos sezone. Prieš dvidešimt metų triumfavęs pirmajame KKML čempionate kaip žaidėjas, šįkart M. Bakanas titulu dalinasi su jaunesniąja karta: "Smagu matyti kaip lyga tobulėja, atsiranda naujų komandų. Mes senstam, ateina jaunimas, tačiau tokios akimirkos suteikia fantastinį jausmą."

"Iš tikrųjų nuotaikos nėra labai prastos." – pripažino "Lietuviškų patiekalų" komandos vadovas Daivis Urba. "Komanda egzistuoja ketvirti metai, o žaidžiame jau antrame finale. Varžovai tiesiog individualiai buvo stipresni. Tų laimėtų mikrodvikovų ir pritrūko. Sveikinu varžovus – jie to nusipelnė. Kaip bebūtų esu patenkintas, jog žaidėme iš visos širdies. Labai svarbu, jog vyrai sukūrė tikrą komandą, su kuria siekiame didžiausių pergalių ir gerų emocijų."

Kovoje dėl bronzos medalių dominavusi "Mimeta-Ferrosas" ekipa atlaikė "Kauno vandenys-ONNINEN" krepšininkų pasipriešinimą rungtynių pabaigoje ir pasiekė pergalę rezultatu 86:76. Komandą į pergalę vedė puikus Giedriaus Purausko pasirodymas. Kiekviename aikštės centimetre dirbęs "Mimeta-Ferrosas" gynėjas surinko 39 naudingumo balus.

"Mimeta-Ferrosas": G. Purauskas 34 tšk. (6/6 baudos, 11/15 dvitaškiai, 8 atk. k., 5 rez. p., 6 per. k., 39 naud. b.), J. Furmanavičius 15 tšk. (11 atk. k.), V. Žvirblis 13 tšk., E. Jašinskas 10 tšk. (10 atk. k.), M. Latkauskas 9 tšk. (8 atk. k.).

"Kauno vandenys-ONNINEN": K. Sujeta 20 tšk. (6/13 tritaškiai), L. Ivanovas (9 atk. k.) ir M. Dimša (9 atk. k., 5 rez. p.) po 17 tšk., E. Daunora 10 tšk., N. Pranckevičius 8 tšk. (8 atk. k.).

Finalo šventėje dalyvavusi Seimo narė Birutė Vėsaitė buvo maloniai nustebinta tokiu reginiu: "Nesitikėjau, kad mėgėjų krepšinyje yra tiek azarto, ir jis yra taip puikiai nuteikiantis tiek pačius žaidėjus, tiek sirgalius. Aš manau, kad tie žmonės, kurie čia žaidžia, labai gerai dirba ir savo srityse. Sveikinu ir organizatorius, ir verslininkus, kurie atveda šiuos žmones į krepšinio aikštelę – tai puiki laisvalaikio praleidimo forma."

Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Žydrūnas Garšva ir seimo narė Birutė Vėsaitė įteikė apdovanojimus finalo ketverto komandoms bei žaidėjams. Geriausiųjų prizus taip pat atsiėmė naudingiausi 2013-2014 m. sezono "Verslo" lygos žaidėjai.

Geriausi

Naudingiausias ir rezultatyviausias žaidėjas: Eimantas Aukštikalnis (IMLITEX HOLDINGS)
Naudingiausias žaidėjas (2): Justas Furmanavičius ("Mimeta-Ferrosas")
Naudingiausias žaidėjas (3): Vaidas Stiga ("Top Sport")
Daugiausiai kamuolių atkovojęs žaidėjas: Leonardas Ivanovas ("Kauno vandenys-ONNINEN)
Daugiausiai kamuolių perėmęs žaidėjas: Karolis Rinkevičius ("Autojuta")
Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs žaidėjas: Vaidas Stiga ("Top Sport")
Daugiausiai kamuolių blokavęs žaidėjas: Justas Furmanavičius ("Mimeta-Ferrosas")
Daugiausiai pražangų išprovokavęs žaidėjas: Vilius Sutkus ("Aurelinas")
Taikliauskas baudų metikas: Eimantas Aukštikalnis (IMLITEX HOLDINGS)
Taikliausias dvitaškių metikas: Edgaras Matusevičius ("Lietuviški patiekalai")
Taikliausias tritaškių metikas: Elvinas Vaičiūnas ("Sporto zona-Extradent").

"Verslo" lygos finalinę šventę taip pat papuošė šokių grupės "Laisvė" merginų pasirodymai.

Čempionato prizininkėms komandoms restoranas-baras "Seni Vartai" įsteigė atitinkamus 200, 150 ir 100 litų čekius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių