Klaipėdos krepšininkai susivienijo prieš savižudybes

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate toliau vienintelė nenugalima išlieka Klaipėdos universiteto (KU) ekipa.

Klaipėdos „Neptūno“ klubo direktoriaus Osvaldo Kurausko treniruojami KU studentai iškovojo jau šeštąją pergalę, o šįkart svečiuose rezultatu 93:59 (22:27, 31:8, 19:12, 21:12) nugalėjo kitą uostamiesčio ekipą – LCC tarptautinį universitetą.   

LCC pirmąjį kėlinį laimėjo – 27:22, tačiau jau antrajame kėlinyje KU atstovai ne tik pasivijo, bet persvėrė rezultatą savo naudai – 38:27. Iki didžiosios pertraukos KU pranašumas jau tapo išties solidus – 53:35.

Antroje rungtynių pusėje skirtumas perkopė ir 30 taškų ribą.

KU komandą į pergalę vedė Laimonas Remeikis, pelnęs 16 taškų, Erikas Kubilius pridėjo 14 taškų, Matas Jucikas – 13, Arūnas Mikalauskas – 10 (8 atk. kam.), Ernestas Bružas – 9 tšk.

Iš LCC komandos išsiskyrė 18 taškų pelnęs Vincentas Aleksandravičius, 13 taškų surinko Mantas Kudys, 9 – Valentinas Mikalauskas.

KU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 60:26.

„Po pirmojo kėlinio buvau labai piktas, per pertraukėlę su vyrais turėjome rimtą pokalbį. Mes nusistatėme tikslus gynyboje ir tai įgyvendinome su kaupu – per antrąjį kėlinį praleidome vos 8 taškus. Akcentavome, kad reikia laimėti kovą po krepšiais ir varžovams nesuteikti antrų šansų. Džiugu, kad tai pavyko ir taip buvo padėtas pamatas pergalei“, - kalbėjo KU ekipos vyr. treneris Osvaldas Kurauskas.

KU su 6 pergalėmis išlieka vienvaldžiais lygos lyderiais, o LCC su 4 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais LSKL turnyro lentelėje užima antrąją vietą.

Rungtynės vyko LCC tarptautinio universiteto sporto salėje ir aikštės šeimininkai savotiška akcija atkreipė dėmesį į savižudybių prevenciją. Prie šios akcijos prisidėjo ir Klaipėdos universiteto komanda kartu su „Neptūno“ krepšinio klubu. Jie visi kartu ragino visuomenę atkreipti dėmesį į opią Lietuvoje savižudybių problemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
"Klaipėdos krepšininkai susivienijo prieš savižudybes". O kodėl ne prieš skerdimą, prieš kraugerimą. Nesuprantu iš kur pas tuos žurnalistus tas mazochistinis rašliavos terminas. Ar ten Klaipėdos dienraštyje pradedant vyr redaktorium ir baigiant žurnalistais visi yra DRAKULOS turintis tokį polinkį. Ar čia kažkokia sekta redakcijoje yra . Ankščiau tokie žodžiai straipsniuose su sportu susije tiesiog nebuvo naudojami.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių