LKF prezidento rinkimai: mūsų krepšinio vėliavą neš M. Balčiūnas (tiesioginė transliacija)

„Krepšinio namuose“ Kaune antradienį vyko 2024 m. LKF ataskaitinė–rinkiminė konferencija. Jos metu naujajai 4 metų kadencijai išrinktas naujasis LKF prezidentas. Juo tapo buvęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, įveikęs kandidatą Robertą Javtoką.

Iš 150 LKF oficialių narių į rinkimus atvyko 148 nariai. Jie išrinko naują federacijos vadovą ketverių metų kadencijai. Po trumpų batalijų ir slapto balsavimo paaiškėjo, jog Mindaugas Balčiūnas surinko 84 balsus, o Robertui Javtokui atiteko 63 balsai. Vienas biuletenis buvo sugadintas.

Nuoskaudos nelaiko

„Mielieji, esu giliai sujaudintas ir pakylėtas. Didžiulis įpareigojimas įrodyti jūsų pasitikėjimą ir nuo rytojaus pradedame įgyvendinti programą, kurią aš pristačiau", - po išrinkimo sakė M. Balčiūnas.

47 metų kaunietis iš Biržų Lietuvos krepšinio federacijai vadovaus artimiausius ketverius metus. Jis LKF dirba nuo 2021 metų, kai ėjo generalinio sekretoriaus pareigas. Analogiškas pareigas jis ėjo ir prieš dešimtmetį.

Pasak M. Balčiūno, pirmasis jo darbas bus vyrų rinktinės trenerio paskyrimas. Jis ketina per dvi savaites Vykdomajam komitetui pateikti daugiau trenerių kandidatūrų, bet LKF prioritetas yra Rimas Kurtinaitis.

"Mano tikslas ne vien laimėti rinkimus,o kad įvyktų sisteminiai pokyčiai, kurie duotų pozityvią įtaką sportiniams rezultatams. Laukia sprendimai dėl rinktinių administravimo, bus paskirti jaunimo programų vadovai, taip pat ir visos kitos reformos, kurias žadėjome", - vardino M. Balčiūnas.

Paklaustas, kaip spręs krepšinio visuomenės susiskaldymo problemą, M. Balčiūnas teigė pakviesiantis į svarbų postą ir R. Javtoko atstovus. Pastarąjį palaikė tiek Jonas Valančiūnas, tiek Jonas Kazlauskas, tiek kitos garsios krepšinio pasaulio asmenybės.

"Dabar visiems reikia atvėsti. Jokių nuoskaudų čia nėra. Atsirinksime viską, kas geriausia Lietuvos krepšinyje. Kiekvienas, kuris gali įnešti energijos yra naudingas.", - dėstė naujasis LKF prezidentas.

V. Gedvilo atsisveikinimas

Posėdžio pradžioje buvo išklausyta dabartinio LKF prezidento Vydo Gedvilo ataskaita bei įvairių lygų ataskaitos.

Pasisakydamas prieš balsavimą dabartinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas padėkojo kadenciją baigusiam Vydui Gedvilui.

„Smagu, kad turime du kandidatus, kurie yra būtini tokiai organizacijai kaip LKF. Be Roberto Javtoko rinkimai nebūtų tokie dinamiški“, - sakė M. Balčiūnas.

„Kai atėjome prieš trejus metus, radome 3 mln. eurų biudžetą. Dabar biudžetas padvigubėjo. Tai yra pagrindas tolimesniam darbui“, - vardino M. Balčiūnas, išvardinęs LKF pasiekimus per jo ir V. Gedvilo darbo kadenciją.

M. Balčiūno oponentas Robertas Javtokas išreiškė nuostabą dėl pozityvios atsakaitos.

“Apvažiavau gal 100 rinkėjų iš 150-ies. Tikriausiai ne pas tuos važinėjau, nes vaizdas nėra toks gražus nei piešiama. Manau, kad mūsų krepšiniui reikia pagalbos, nors nei vienas iš mano komandos žmonių iki šiol nebuvo įtrauktas į valdymą. Turėjau patirtį nuo Vladimiro Romanovo laikų. Šiai dienai LKF valdymas yra vienasmenis“, - pabrėžė R. Javtokas.

DARBOTVARKĖ:

1. LKF garbės medalių „Už nuopelnus Lietuvos krepšiniui“ įteikimas bei asmenų pagerbimas LKF apdovanojimais
2. Dėl 2024 m. LKF ataskaitinės-rinkiminės konferencijos pirmininko, sekretoriaus ir balsų skaičiavimo komisijos išrinkimo
3. Dėl 2024 m. Lietuvos krepšinio federacijos ataskaitinės-rinkiminės konferencijos darbotvarkės tvirtinimo.
4. Dėl 2024 m. Lietuvos krepšinio federacijos ataskaitinės-rinkiminės konferencijos reglamento tvirtinimo.
5. Dėl LKF prezidento 2023-2024 m. veiklos ataskaitos tvirtinimo.
6. Dėl LKF finansinių ataskaitų audito 2023-12-31 d. išvadų.
7. Dėl 2024 m. Lietuvos krepšinio federacijos kalendorinio plano tvirtinimo.
8. Dėl krepšininkų, trenerių ir komandos palydovų, neturinčių Lietuvos Respublikos pilietybės, limitų Lietuvos krepšinio lygose pakeitimo.
9. Dėl Lietuvos krepšinio federacijos įstatų pakeitimo tvirtinimo.
10. Dėl LKF manipuliavimo sporto rezultatais atvejų tyrimo modelio pristatymo.
11. LKF konferencijos svečių pasisakymai ir diskusijos.
12. LKF prezidento rinkimai:
12.1. Prezidento rinkimų vykdymo reglamento tvirtinimas;
12.2. Kandidatų į LKF prezidentus prisistatymas ir programos pristatymas (kiekvienam kandidatui skiriama iki 20 minučių).
12.3 Balsavimas pagal reglamentą
13. Kiti klausimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spider

Spider portretas
Eilinis "piaras" t.y spalvotas burbulas LT krepšiniui. Ką tas "kašius" gero nuveikė per dešimtmetį? Nebent padidino alaus pardavimus

Algirdai

Algirdai portretas
Tai Lietuvos Krepšinio Federacijos, o ne Žalgirio prezidento rinkimai.

vladas

vladas portretas
valio valio sekmes balciunui
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių