Mažasis krepšinio turnyro finalas: olimpinė bronza – Lietuvos rankose

  • Teksto dydis:

Lietuvos trijulių rinktinė 21:18 saldžiai atsirevanšavo Latvijos trejetui už pralaimėjimą olimpinių žaidynių atidaryme ir iškovojo bronzos medalius.

Pirmuosius bronzinio mačo taškus pelnė Evaldas Džiaugys, o Šarūnas Vingelis pridėjo dar tašką ir lietuviai solidžiai pradėjo rungtynes (2:0).

Lietuviai ėmė rinktis pražangas, o latviai persvėrė rezultatą (2:4), bet pusiausvyrą greitai atstatė Š. Vingelis, pataikęs iš toli (4:4). Tas pats Š. Vingelis ir toliau vedė komandą į priekį, pataikęs antrą dvitaškį iš trijų bandymų ir pridėjęs dar vieną tašką iš po krepšio (7:5).

Įpusėjus rungtynėms komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, bet lietuviai turėjo saugų pranašumą (10:6).

Latviai privertė lietuvius prasižengti septintą kartą ir priartėjo prie Dainiaus Novicko auklėtinių per vieną tašką (10:9), o galiausiai ir išlygino rezultatą (10:10).

Į priekį lietuvius ir vėl truktelėjo puikų mačą žaidęs Š. Vingelis (12:10), bet latviai ir vėl mus greitai pavijo (14:14).

Likus dviem minutėms iki mačo pabaigos latvių lyderis Karlis Lasmanis atliko reidą po lietuvių krepšinio ir uždirbo 1+2 ir išvedė mūsų kaimynus į priekį (16:17).

Arši kova vyko ir toliau, o likus paskutinėms sekundėms ir rezultatui (17:17) esant lygiam Aurelijus Pukelis stojo mesti baudų metimų ir abu juos realizavęs išvedė Lietuvą į priekį (19:17). Latviai nesugebėjo užpulti ir likus 2 sekundėms iki mačo galo prasižengė, o E. Džiaugys sumetęs abu metimus, išplėšė Lietuvai bronzos medalius!

Taip pat žiūrėkite: svarbūs Lietuvos olimpiečių startai

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tapšninas

Tapšninas portretas
"Trijulių rinktinės kapitonas jau nebežino, ar spės į ankstyvą lėktuvą: „Reikia atitinkamai atšvęsti“ Mano šaltinis *ik!* šaltiniai sake kad nesidalino

Anonimas

Anonimas portretas
latviai visai nesistenge

rašyta

rašyta portretas
galvoju,jog latviams buvo nulinkes noras....tad musu klaidu darytojams sekesi...už ka ir aciu. einu atsinešti vaistu, nes dabar galvoju kas geriau - ar bronza, ar žmoniu nervai ir sveikata...vot tep.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių