Pirmosios pergalės teks palaukti: 18-mečiai neprilygo ir Slovėnijai

  • Teksto dydis:

Lietuvos U18 vaikinų rinktinei (0-2) nepavyko atsidaryti pergalių sąskaitos ir antrajame Europos čempionato mače.

Tomo Purlio auklėtiniai 96:100 (23:30, 27:15, 23:28, 23:27) krito prieš Slovėnijos rinktinę (2-0).

Grupės etapą mūsiškiai užbaigs pirmadienį 20.30 val. prasidėsiančiu maču su Ispanijos bendraamžiais (1-0). Į aštunfinalį patenka visos keturios grupės komandos, tad pralaimėjimas dar neeliminuotų lietuvių iš kovos dėl medalių.

Po apylygio starto į priekį šovė slovėnai, per pirmąsias dešimt minučių pelnę 30 taškų, kai lietuviai – 23. Antrajame ketvirtyje mūsiškių deficitas iškart tapo dviženklis (23:33), tačiau pamažu pavyko perimti iniciatyvą ir persverti rezultatą (36:35). Netrukus jau Lietuva turėjo dviženklį atotrūkį (50:40), tačiau pirmąją mačo dalį 5 taškais užbaigė priešininkai.

Po pertraukos Slovėnija nepasidavė ir palengva artėjo link mūsiškių, o lemiamą ketvirtį abi komandos pasitiko švieslentėje degant lygybei – 73:73. Kėlinio pradžia oponentams susiklostė sėkmingiau – jie nutolo per kelias atakas, o lietuvių pastangų sugrįžti į rungtynes jau nebeužteko. Finalinė sirena skelbė antrą lietuvių nesėkmę čempionato pradžioje.

Rezultatyviausias ir naudingiausias Lietuvos rinktinėje buvo Kasparas Jakučionis. Įžaidėjo sąskaitoje – 24 taškai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 21 naudingumo balas. Nojus Indrušaitis pelnė 18 taškų, Mantas Juzėnas pridėjo 13.

Lietuva: Kasparas Jakučionis 24, Nojus Indrušaitis 18, Mantas Juzėnas 16, Gantas Križanauskas 13, Kristupas Smirnovas 8, Nedas Raupelis 7.

Slovėnija: Urbanas Krofličius 20, Markas Padjenas ir Vitas Hrabaras po 15, Žakas Smrekaras 13, Leonas Zdravkovičius, Filipas Petkovskis ir Markas Morano Mahmutovičius po 8, Lovro Lapajne 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Keturi Tapšninai

na

na portretas
o kaip gyresi.kaip gyresi.o gal kaip ir vyru rinktine uzbaliavojo.jo krepsinio lygis prie konservliberalu ir laisves partiju krito i dugna.nors prie socdemu ir valstieciu pristate graziausiu arenu,o dabar prie tu i tas arenas krepsininku net neileidzia,o rengia kazkokius koncertus.o lkl komandose lietuviuku beveik nezaidzia dauguma lklo zaideju afroamerikieciai,tai ka gali pasiekti lt krepsinis....

mars lakti luzeriokai

mars lakti luzeriokai portretas
snargliu komanda.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių