Prancūzas nusprendė tobulėti „Žalgiryje“

  • Teksto dydis:

„Žalgiris“ – puiki vieta tobulėti“, – tvirtino 26-erių metų Prancūzijos krepšininkas Sylvainas Francisco, papildęs Kauno komandos žaidėjų gretas.

Iš netoli Paryžiaus įsikūrusio Kretėjaus kilęs S. Francisco (jo šeimos etninės šaknys – Angoloje) su „Žalgiriu“ sudarė sutartį pagal formulę „1+1“.

185 cm ūgio krepšininkas praeitą sezoną vilkėjo Miuncheno „Bayern“ marškinėlius, anksčiau yra atstovavęs Atėnų „Peristeri“, ispanų „Manresa“ ir Roanės „Chorale“, Paryžiaus „Paris Basketball“ ir „Metropolitans 92“ ekipoms, Prancūzijos nacionalinei vyrų krepšinio rinktinei.

„Labai norėjau žaisti Andrea Trinchieri treniruojamoje komandoje. Man „Žalgiris“ – vienas geriausių klubų Europoje, – teigė S. Francisco. – Nenoriu būti žaidėjas, aikštėje kontroliuojantis viską, tenoriu būti lyderis, turintis savo žodį. Patirties pasisėmiau iš kitų trenerių, žinau, kaip bendrauti su bendražygiais.“

Patirties pasisėmiau iš kitų trenerių, žinau, kaip bendrauti su bendražygiais.

Eurolygos turnyre gynėjas per rungtynes rinko vidutiniškai po 10,6 taško, atliko po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, Vokietijos lygoje pelnė po 12,7 taško, atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Sylvainas greitai adaptavosi Eurolygoje, jo debiutinis sezonas buvo solidus. Mums labai svarbu matyti krepšininkų potencialą ir jį atskleisti, o šiuo atveju erdvės tam yra labai daug, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas – Dėl S. Francisco buvome apsisprendę anksčiau – jis lankėsi Kaune, jam buvo atlikta medicininė apžiūra, tačiau dėl tam tikrų formalumų turėjome laukti liepos 1-osios, kad sutartį paskelbtume oficialiai.“

2023-iaisiais Orleane per Prancūzijos ir Lietuvos krepšininkų draugiškas rungtynes S. Francisco pelnė 8 taškus, o jo šalies rinktinė šventė pergalę 90:72.



NAUJAUSI KOMENTARAI

i koki dar zalgiri

i koki dar zalgiri portretas
i zooparka bezdzione

žalgrybis įsigijo

žalgrybis įsigijo portretas
gerai paskrudintą prancūzą

Jetau

Jetau portretas
kad stipriai įdegęs chrancūzas! Musėt, tiesiai iš Rivjeros?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių