Stulbinantys jonaviečiai kėsinasi perrašyti LKL istoriją

Kol Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“ aršiai aiškinasi aukso žiedų likimą, Kauno pašonėje bręsta didžiausia LKL sezono sensacija. Jei Jonavos „Cbet“ krepšininkai šiandien namuose palauš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, jie pirmą kartą klubo istorijoje pasipuoš bronzos medaliais.

Serbas – sugniuždytas

Vakar „Žalgirio“ krepšininkai antrą kartą šio LKL finalo serijoje gynė savo tvirtovę nuo svečių iš sostinės antpuolio, o šiandien Jonavoje laukia ne ką mažesnis trileris. „Cbet“ ekipai iki istorinio pasiekimo trūksta vos vieno žingsnio.

Iniciatyvą mažajame finale jonaviečiai perėmė pirmadienį, kai netikėtai išvykoje 82:63 nepaliko šansų „7bet-Lietkabeliui“. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai į Aukštaitiją vyko patyrę psichologinį nokdauną. Išvykoje laimėję pirmąsias serijos rungtynes 89:80, „Cbet“ krepšininkai galėjo įtvirtinti pranašumą savo arenoje, bet atidavė varžovams jau beveik laimėtą mačą namuose – 87:88. Vis dėlto Jonavos komanda parodė charakterį ir dar sykį triumfavo priešininkų teritorijoje.

N. Čanakas: esame absoliučioje duobėje. Ir psichologiškai, ir taktiškai...

 

„Labai gėdinga ir skausminga, kad paskutinį sezono mačą savo sirgalių akivaizdoje sužaidėme taip tragiškai. Esame absoliučioje duobėje. Ir psichologiškai, ir taktiškai...“ – krimtosi Panevėžio ekipos vairininkas Nenadas Čanakas.

Jei panevėžiečiai laimėtų ketvirtąsias serijos rungtynes Jonavoje, jie į namus negrįštų, nes penktasis mačas numatytas Šiaulių arenoje.

Vijurkas: G. Watsonas, jonaviečių atrastas Lenkijos lygoje, LKL mažajame finale tiesiog siautėja. E. Ovčarenkos / BNS nuotr.

Receptas suveikė

Tradiciškai savo amerikiečių dueto Glynno Watsono (20 taškų) ir Jeffrey Garretto (17 taškų ir 7 atk. kam.) tempiami svečiai po ilgosios pertraukos pabėgo dviženkliu skirtumu 47:37, o vėliau ėmė triuškinti oponentus.

„Apmaudus pralaimėjimas Jonavoje mums sudaužė širdį, bet parodėme charakterį. Pasiprašėme poilsio dienos, atsipalaidavome, stengėmės negalvoti apie krepšinį. Tai padėjo – į Panevėžį sugrįžome atsigavę psichologiškai ir kupini ryžto atsirevanšuoti“, – pasakojo jonaviečių lyderis G. Watsonas.

Šis 26 metų 185 cm ūgio įžaidėjas mažajame finale pelno vidutiniškai po 23,6 taško ir renka po 31 naudingumo balą.

Ypač skaudžiai Panevėžio ekipą pjovė klaidos – jų buvo padaryta 29 – šio sezono LKL antirekordas. Praėjusių rungtynių didvyriu tapęs ir paskutinę sekundę pergalę aukštaičiams išplėšęs Jamelas Morrisas šįsyk net šešis kartus prarado kamuolį.

Ar papildys kolekciją?

Savo ruožtu jonaviečiai perėmė net 21 kamuolį, o vien gynėjų Dovio Bičkauskio ir Martino Laksos duetas „pavogė“ net devynis kamuolius.

Gerai, kad nesulūžome po apmaudžiai pralaimėto mūšio Jonavoje.

 

„Gerai, kad nesulūžome po apmaudžiai pralaimėto mūšio Jonavoje. Žinoma, ir čia buvo klaidelių, bet iš esmės kontroliavome visą rungtynių eigą, – komentavo V. Šeškus. – Tai, kad panevėžiečiai suklydo net 29 kartus, yra mūsų komandos nuopelnas. Ji privertė taip žaisti varžovus.“

„Nusiimu kepurę prieš savo žaidėjus. Jei turėčiau pinigų, visus juos išsaugočiau ir kitam sezonui, – tęsė jis. – Dabar mums svarbiausia neperdegti. Gerai pailsėję trečiadienį stosime į lemiamą mūšį Jonavoje.“

Dėl tiesmuko, iš pažiūros pernelyg paprasto žaidimo stiliaus kritikuojamas V. Šeškus ne pirmą kartą stebina savo komandų pasiekimais. Turėdamas gana kuklią žaidėjų sudėtį 56-erių metų specialistas sugebėjo ketvirtfinalyje išmesti kur kas turtingesnę Alytaus-Vilniaus „Wolves“ komandą, o dabar drebina ir pernykščio LKL finalininko „7bet-Lietkabelio“ pamatus. Prieš tai V. Šeškus ilgai dirbo gimtuosiuose Prienuose, kurių komandą dusyk užkėlė bronzinio LKL laiptelio ir dukart laimėjo LKF taurę.

Šiandien V. Šeškui liko vos žingsnis iki dar vieno krepšinio stebuklo.


Statistika

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“-Jonavos „Cbet“ 63:82 (24:24, 13:19, 8:16, 18:23).

Panevėžys,„Kalnapilio“ arena, 2785 žiūrovai. Serija – 1:2.

„7bet-Lietkabeliui“ daugiausia taškų pelnė: J. Morrisas 12, K. Kullamae 11, M. Rubštavičius ir G. Orelikas – po 9.

„CBet“: G. Watsonas 20 (25 naudingumo balai), J. Garrettas 17 (7 atk. kam.), D. Bičkauskis 16 (5 perimti kam., 24 naudingumo balai), G.Huskičius 15 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 6 kld.), M. Laksa 6 (4 perimti kam.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių