R. Jokubaitis: pirmasis pralaimėjimas - gera pamoka mums

„Pamokantis pralaimėjimas, teks daryti išvadas“, - pripažino Rokas Jokubaitis. Jo atstovaujama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą pasirengimo pasaulio čempionatui cikle.

Lietuviai Tamperės arenoje 79:81 turėjo pripažinti Suomijos rinktinės pranašumą.

Pirmasis kėlinys vyko taškas į tašką, o R. Jokubaičio dvitaškis su sirena trapų pranašumą suteikė lietuviams – 21:19. Antrajame ketvirtyje šeimininkai, vedami L. Markkaneno, truktelėjo į priekį ir besivejančiųjų vaidmenyje prieš pertrauką jau buvo svečiai – 40:45.

Nors trečiajame kėlinyje lietuviai vienu metu paleido oponentus į priekį per 10 taškų, šis deficitas buvo greitai panaikintas ir nugalėtojo klausimas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Likus 22 sekundėms, Lietuvos rinktinė atsiliko 2 taškais ir turėjo kamuolį savo rankose. Eimanto Bendžiaus tritaškis skriejo pro šalį, tačiau kamuolys ir 10 sekundžių liko svečiams. Margiris Normantas išprovokavo pražangą ir stojo prie baudų metimo linijos, kur realizavo abu metimus ir išlygino rezultatą (79:79). Kitoje aikštės pusėje netaiklų Lauri Markkaneno metimą pataisė Mikaelis Jantunenas ir šeimininkai šventė pergalę.

Naudingiausiai šįkart rungtyniavo Rokas Jokubaitis – įžaidėjas prie 13 taškų pridėjo 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų. M. Normantas pelnė 12 taškų, po 10 – Ignas Brazdeikis ir Jonas Valančiūnas.

Kitas iššūkis Lietuvos rinktinės laukia trečiadienį, kuomet Orleano mieste K. Maksvyčio auklėtinius priims Prancūzijos rinktinė.

Lietuva: Rokas Jokubaitis 13, Margiris Normantas 12, Jonas Valančiūnas ir Ignas Brazdeikis po 10, Tadas Sedekerskis, Mindaugas Kuzminskas ir Donatas Motiejūnas po 8.

Suomija: Lauri Markkanenas 24, Jacobas Grandisonas ir Olivier Nkamhoua po 12, Sasu Salinas 10, Alexanderis Madsenas 9, Mikaelis Jantunenas 6.

„Geresnės rungtynės nei paskutinės su gruzinais. Gynyboje leidome įmesti daug taškų, pralaimėjome kovą dėl antrų kamuolių, blogai bėgome į greitą puolimą. Tiesa, antroje dalyje vaizdas pagerėjo“, - sakė K. Maksvytis.

„Gerai, kad dabar pasidarėme tokią pabaigą, bet faktas, kad pralaimėjimas yra blogai. Liūdna, kad yra kaltės jausmas, nes paskutinėje gynyboje varžovui leidau pakartoti metimą. Galėjome lengvai išplėšti pratęsimą ir ten jau galėjome užbaigti pergalingai. Nors didžiąją rungtynių dalį vijomės, antroje pusėje žaidėme geriau“, - kalbėjo R. Jokubaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuba

Kuba portretas
Kodėl tas rinktinės žaidimas atrodo toks primityvus ir sunkus, be jokios fantazijos, lengvumo...ir tas primityvus kamuolio grūdima centrams visiems senai žinomas..visi žino kuo tai baigsis... negi treneriai nieko negali sugavoti..jau gal dešimt metų..

Muša juos kas netingi,

Muša juos kas netingi, portretas
tai tik apgailėtina parodija buvusio Lietuvos krepšinio ...

as

as portretas
tai,kad su egiptu bus problemos ir dar su kitais o toliau tai tragedija,stai ir viskas
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių