Titulo džiaugsmus temdo praradimai: M. Kalnietis gulsis ant operacinio stalo

Kauno „Žalgiris“ laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę (KMT) ir trofėjumi džiaugėsi trečią kartą paeiliui. Tačiau linksmą vakarą kiek apkartino Manto Kalniečio pareiškimas spaudos konferencijoje. 35-erių įžaidėjas prisipažino, jog dėl įsisenėjusios čiurnos traumos gulsis ant operacinio stalo.

„Dėl čiurnos situacija kaip ir aiški. Žaidžiant su „Rytu“ LKL rungtynes dar kartą pasisukau tą koją. Paskutinį mėnesį išvis buvo ne pyragai. Kažkiek atsistačiau, bet šlubavimas vis tiek išliko. Žaidimas netenkina tiek manęs, tiek aplinkinių. Yra nuspręsta, kad ketvirtadienį operuojuosi koją ir nėra čia ką galvoti. Pavargau nuo savo lėtumo. Atrodo, kad žinau, ką daryti, bet koja neleidžia atsidurti tinkamoje vietoje. Mane tai labai daužo“, – dėstė M. Kalnietis.

Iš veterano lūpų taip pat pasigirdo abejonių, ar jis toliau galės tęsti krepšininko karjerą.

„Normalu, kad senstant tas kūnas lėtėja, noriu išsivalyti tą čiurną ir suprasti, ar tai yra čiurnos pasekmė ir ar galiu normaliai žaisti, ar negaliu. Čiurnos išvalymas turėtų duoti tą ramybę. Bus aišku, ar aš galiu, ar negaliu, nes žaisti su 90 proc. nėra logikos“, – dėstė M. Kalnietis.

Kiek laiko gali užtrukti reabilitacija? „Vėl gi, sunku pasakyti. Gydytojų prognozės, kai atidarys man tą koją, tada ir pamatys, kiek ten tų bėdų. Dabar matosi visi magnetinio ir kompiuterinio rezonanso rezultatai. Aiškesnis rezultatas bus operacijos metu, kiek ten visko reikės valyti. Nenoriu sumeluoti, kad prognozės yra tokios, kad būtent mus buvo svarbus KMT turnyras. Gydytojai dažniausiai prognozuoja tokiais atvejais nuo pusantro iki dviejų mėnesių. Šios traumos reabilitacijos trukmė nėra labai ilga ir balandžio pabaigoje turėčiau pradėti sportuoti. Labai labai tikiuosi, kad būsiu visiškai sveikas ir galėsiu įeiti į formą“, – kalbėjo ilgametis rinktinės įžaidėjas.

 

Žvelgiant į finalą, jame intrigos nebuvo. Kauniečiai jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą (22:12), o antrajame kėlinyje po Joffrey Lauvergne'o dvitaškio su pražanga ji pasiekė 22 taškus (46:24). Antroji pusė tapo formalumu bei „Žalgiris“ triumfavo (91:66).

M. Kalnietis atidavė pagarbą varžovui ir džiaugėsi pergale. „Pirmiausia, norisi padėkoti varžovams, nes vakar išnaudojo labai daug jėgų. Mes tikrai gerbiame Panevėžio komandą. Jie žaidžia tikrai brandžiai ir kokybiškai, ir komandiškai. Tas rezultatas neatspindi jų šios dienos pajėgumo. Varžovas rimtas, sveikinimai jiems, bet šiandien mes tikrai nusipelnėme pergalės, buvome maksimaliai susikoncentravę, įvykdėme daug užduočių, kurias kėlėme prieš rungtynes ir daugumą dalykų, ką buvome sugalvoję, mums pavyko“, – kalbėjo žalgirietis.

Tai yra vienas sudėtingiausių „Žalgirio“ sezonų Eurolygoje. Kauniečiai per 23 mačus iškovojo vos 4 pergales ir rikiuojasi paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje. Paklaustas, ar tokie titulai pakelia nuotaiką ir malšina skaudulius, M. Kalnietis iš dalies sutiko.

„Dvejopas jausmas. Aišku, mes šiandien padarėme tai, ką turėjome padaryti. Šiandien aišku, kad mes džiaugiamės nepaisant to, kas vyksta Eurolygoje ir koks mums sunkus yra sezonas. Mes turime pasidžiaugti šia diena, kad mes laimėjome ir apgynėme titulą. Mes šiandien laimingi, nes galėtume būti dar labiau užsigruzinę, jei net taurės nebūtume sugebėję laimėti. Mums tas teigiamas postūmis reikalingas, nes šį sezoną jų labai daug nebuvo“, – M. kalbėjo Kalnietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
RYTO šnipštas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių