A. Trinchieri: mes gyvi ir kausimės

„Mūsų varžovai tebėra favoritai, pirmauja 2:1, kitos rungtynės – jų aikštėje, bet taip pat žinau, kad mes galime žaisti geriau“, – pareiškė Kauno „Žalgirio“ krepšininkų strategas Andrea Trinchieri.

Pasiuntė žinutę

Žalgiriečiai savo arenoje palaužė Vilniaus „Ryto“ komandą 91:81 ir sušvelnino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) didžiojo finalo serijos iki trijų pergalių rezultatą 1:2.

Vilniečiai buvo įveikę kauniečius tik pratęsus rungtynes (89:88 ir 104:94). Trečią dvikovą „Žalgirio“ arenoje stebėjo 12 321 žiūrovas – tai kol kas rekordinė šio finalo mačo auditorija.

„Padarėme viską, kad užsitikrintume pergalę. Mums reikėjo tokių rungtynių – pasiųsti žinutę, kad esame gyvi ir kausimės toliau, nepaisydami susiklosčiusios situacijos, – svarstė Kauno ekipos vyriausiasis treneris A. Trinchieri. – Suteikėme sau dar vieną galimybę, žinau, kad galime laimėti dar, nors varžovai taip pat pasitiki savimi ir sieks to paties.“

Ketvirtą kartą „Žalgiris“ ir „Rytas“ susitiks šiandien Vilniuje.

Bendražygiai: A. Milaknis (kairėje) ir P. Jankūnas (šiuo metu – „Žalgirio“ prezidentas) praeityje yra iškovoję daugybę trofėjų. / „Betsafe-LKL“ nuotr.

M. Fosteris – apie švilpukus

„Laimėsime ar pralaimėsime, liksime vienintelė komanda, kuri nešnekės apie teisėjus“, – po antros finalo akistatos sostinėje pabrėžė „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Trenerio poziciją ignoravo vienas lyderių legionierius Marcusas Fosteris.

„Jie sulaukė papildomos pagalbos iš teisėjų. Anksčiau A. Trinchieri ir keli žaidėjai paverkšleno žiniasklaidai, ir šįkart keli švilpukai pakeitė rungtynių eigą“, – po pralaimėtų rungtynių Kaune kalbėjo amerikietis.

Vis dėlto per trečias rungtynes dirbę arbitrai Gytis Vilius, Jurgis Laurinavičius ir Gvidas Gedvilas buvo gana tolerantiški „Ryto“ specialistų štabui, nors G. Žibėno asistentas Georgios Dedas, nepaisydamas taisyklių, strykčiojo nuo komandos suolo kada panorėjęs.

Suteikėme sau dar vieną gailmybę, galime žaisti geriau ir laimėti.

Pagerbė snaiperį

Prieš rungtynes „Žalgirio“ arenoje buvo pagerbtas net trylika sezonų Kauno klubui atstovavęs Artūras Milaknis.

Profesionalo karjerą baigęs krepšininkas dešimt kartų tapo „Betsafe-LKL“ čempionu, keturiskart su bendražygiais iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

„Aikštės kampai ir 45 laipsnių pozicija. Labiausiai nemėgdavau vidurio – iš ten, turbūt, pataikydavau prasčiausiai“, – apie mėgstamiausias pozicijas atakuoti krepšį „Žalgirio TV“ pasakojo tritaškių asas A. Milaknis ir atskleidė, kad kartą per treniruotę Vitorijoje pataikė 115 tolimų metimų iš eilės.

A. Milaknis – daugiausia tritaškių (461) Eurolygos istorijoje pataikęs lietuvis ir LKL rekordininkas (940 tritaškių).


Statistika

„Žalgiris“–„Rytas“ 91:81 (25:15, 22:21, 19:20, 25:25).

Kaunas, „Žalgirio“ arena, 12 321 žiūrovas.

„Žalgiris“: E. Sumneris 22 taškai (3/7 tritaškių, 3 klaidos), L. Lekavičius 19 (3/3 tritaškių, 4 rezultatyvūs perdavimai), E. Ulanovas 14 (0/4 dvitaškių, 5 atkovoti kamuoliai), L. Birutis 9 (5 atkovoti kamuoliai), D. Giedraitis 8, K. Hayesas 7 (3/3 dvitaškių), T. Dimša 5, A. Butkevičius 3, R. Šmitas ir B. Manekas po 2.

„Rytas“: M. Fosteris 25 taškai (6/9 tritaškių, 4 rezultatyvūs perdavimai), M. Echodas 15 (7 atkovoti kamuoliai, 3 klaidos), J. Gorhamas 12 (6 atkovoti kamuoliai), M. Normantas 11 (1/5 tritaškių), G. Radzevičius 10 (1/3 tritaškių), R. J. Cole'as 5 (6 rezultatyvūs perdavimai, 0/3 tritaškių), J. DeLaurier 3, A. Velička, G. Masiulis ir L. Uleckas po 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 22/42 (52 proc.) ir 16/35 (46 proc.), tritaškių – 9/19 (47) ir 10/28 (36), baudų metimų – 20/27 (74) ir 19/25 (76). Atkovoti kamuoliai – 33 ir 41, perimti – po 5. Rezultatyvūs perdavimai – 14 ir 15. Klaidos – 8 ir 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

katastrofa

katastrofa portretas
Dėl savų brangių U-lavonovų - suprantu. Turim ką turim. Bet iš kokios subinės Žalgiris ištraukė dar ir brangius manekus, iškliarijus ir riversus ... ??? Ir su tokia sudėtimi ateinantį sezoną Eurolygoje ... ???

kaunietis

kaunietis portretas
4-osiose rungtynese , sužaidus puse maco, matyti, kad 2 amerikonai [ Manekas ir Hajesas] labai gadina žalgirieciams kova del antros pergales.Tai iš žaidusiuju ,pridejus Dimša, patys , patys blogiausi. Gaila,jei del 2/3 žaideju nesikoncentracijos Žalgiriui šis sezonas baigtusi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių