Vaikinai veržiasi į aikštę, merginoms gresia fiasko

  • Teksto dydis:

„Jau kažkiek pabodo treniruotis, laukiame rungtynių – reikia žaisti“, – sakė Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų krepšinio rinktinės, dalyvausiančios Europos čempionate, kapitonas Liutauras Lelevičius.

Žais Graikijoje

Trenerio Vytauto Pliaugos vadovaujama komanda šiandien Heraklione (Graikija) rungtynėmis su kroatais pradės Europos čempionatą.

C grupėje mūsiškiai dar susitiks su graikais (liepos 9-ąją) ir lenkais (10-ąją). Į aštuntfinalį pateks visos keturios komandos, kur lauks kiti varžovai iš D grupės – Prancūzijos, Islandijos, Vokietijos, Slovėnijos dvidešimtmečiai.

Ruošdamiesi čempionatui mūsiškiai sužaidė septynias kontrolines rungtynes: Birštone 75:63 įveikė bendraamžius iš Ukrainos ir 60:64 pralaimėjo Jordanijos vyrų rinktinei, turnyre Ispanijoje 80:70 nugalėjo Izraelio jaunimo ekipą, tačiau 56:63 nusileido ispanams ir 50:82 – prancūzams, o Kaune 79:41 ir 63:49 įveikė latvius.

„Gerai padirbėjome, o dabar svarbiausia, kad tai, ką išmokome ir pasikartojome, parodytume Graikijoje“, – pabrėžė V. Pliauga.

Branduolys – žalgiriečiai

Net aštuoni rinktinės žaidėjai praeitą sezoną atstovavo Kauno „Žalgirio-2“ komandai, šio klubo sistemos auklėtinis – ir Titas Sargiūnas.

Tai palengvino ruošimąsi būsimiems išbandymams.

„Geras kolektyvas, nemažai metų žaidžiame ne tik kartu, bet ir vieni prieš kitus“, – pažymėjo L. Lelevičius, pridūręs, kad nenorėtų įvardyti konkrečių siekių, bet jėgų varžybų aikštėje netausos.

„Norime laimėti, o asmeniniai tikslai – antrame plane, svarbiausia, kad pasisektų komandai“, – teigė Kajus Kublickas.

Europos čempionato A grupėje žais Belgijos, Izraelio, Turkijos ir Italijos krepšininkai, B – Estijos, Ispanijos, Juodkalnijos ir Serbijos atstovai.

Jaunėms nesiseka

Pozityvių naujienų kol kas nėra iš Lietuvos jaunių (iki 18 m.) merginų rinktinės, dalyvaujančios Europos čempionate Turkijoje.

Gyčio Krugelevičiaus treniruojama komanda pralaimėjo jau penktą dvikovą iš eilės – 72:73 nusileido vokietėms ir prarado galimybę užimti aukštesnę nei 13 vietą.

Šiandien lietuvių laukia žūtbūtinė akistata su čekėmis. Nesėkmė lemtų bilietą į žemesnį – B – divizioną, o pergalė dar suteiktų vilčių išsilaikyti A divizione, tačiau sekmadienį reiktų įveikti portugales arba itales, kurioms A grupėje mūsiškės pralaimėjo (atitinkamai 47:70 ir 62:64).

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų komanda:

gynėjai, įžaidėjai – Titas Sargiūnas (ūgis 190 cm), Kajus Kublickas (186 cm), Liutauras Lelevičius (201 cm), Dominykas Butka (198 cm), Domantas Šarauskas (200 cm);

puolėjai – Dovydas Butka (202 cm), Augustinas Kiudulas (203 cm), Tautvydas Baltrušaitis (204 cm), Emilis Bartininkas (202 cm);

vidurio puolėjai – Motiejus Krivas (214 cm), Rokas Jocius (208 cm), Matas Vokietaitis (206 cm);

specialistų štabas – vyriausiasis treneris Vytautas Pliauga, treneriai Šarūnas Ciparis, Šarūnas Zablockis, Artūras Sukovas, fizinio rengimo treneris Domantas Tautkus, kineziterapeutas Andrius Aukštakalnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių