„Žalgirio“ vadovas susitelks į sporto sritį

  • Teksto dydis:

Vakar Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kibo į atlapus Maskvos CSKA ekipai Eurolygos turnyre. Savų iššūkių netrūksta ir šios organizacijos vadovams – dabartinis klubo direktorius Paulius Motiejūnas ketina perleisti dalį funkcijų kitiems specialistams.

Ne vienus metus Eurolygos apdovanojimus už gerą vadybą skynęs Lietuvos krepšinio čempionų klubas ir „Žalgirio“ arena paskelbė pradedanti naujo vykdančiojo direktoriaus paieškas. Šias pareigas užimsiantis žmogus vadovaus „Žalgirio“ organizacijos verslo daliai.

Anot pranešimo, naujam specialistui teks diriguoti vadovų komandai, koordinuoti verslo veiklą ir operacijas bei užtikrinti plėtrą, kokybę ir efektyvumą, kartu su departamentų vadovų komanda įgyvendinti organizacijos strategiją, įvairius procesus ir skleisti organizacijos vertybes.

Dabartinis klubo direktorius P.Motiejūnas toliau vadovaus visai Kauno „Žalgirio“ organizacijai, bet nuo šiol dar daugiau orientuosis į sporto srities valdymą. Pasak ilgamečio klubo vadovo, toks sprendimas brendo jau kurį laiką, o didžiausią įtaką tam padarė noras dar labiau augti kaip organizacijai.

„Jau ilgą laiką svarstėme apie tokį ėjimą, kuris su metais atrodė vis aktualesnis. Visada siekiame tobulėti kaip organizacija, o tam, kad tas kokybinis žingsnis galėtų būti atliktas, reikia dar didesnio darbų pasiskirstymo ir papildomų rankų“, – žalgiris.lt situaciją komentavo P.Motiejūnas.

Prieš užklumpant pandemijai „Žalgiris“ ir „Žalgirio“ arena išgyveno pakilimą – plėtė veiklą, išaugo į sėkmingai verslą vystančią organizaciją. Visgi pandemija parodė kitą vaizdą – pajamos drastiškai krito, o norint pasiekti rezultatą į buvusį, reikia dirbti dar sunkiau.

„Norisi dar daugiau dėmesio skirti sporto sričiai valdyti. Nereikia pamiršti, kad organizacijoje yra ne tik krepšinis, bet ir lauko bei salės futbolas. Todėl verslo daliai ieškome naujo žmogaus į komandą – vykdančiojo direktoriaus ar direktorės. Tai leis man asmeniškai daugiau dėmesio skirti sportinei daliai, ieškant sprendimų ir ilgalaikių perspektyvų – kas visada buvo mūsų prioritetas“, – teigė „Žalgirio“ vadovas.

Norintiesiems užimti vykdančiojo direktoriaus ar direktorės pareigas bus keliami dideli reikalavimai: ne trumpesnė nei penkerių metų darbo patirtis vadovaujant vadovų komandai, puikūs komunikaciniai bei derybiniai įgūdžiai, strateginis mąstymas ir kita.

„Su naujo vykdančiojo direktoriaus paskyrimu smarkiai neskubėsime, nes tai atsakingas darbas. Kruopščiai rinksimės iš galimų kandidatų ir tikimės, kad galiausiai kartu žengsime į priekį“, – vylėsi P.Motiejūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Nors pasirinktas asmuo atliks (vykdys) pareigas, , tačiau jos pačios vadinamos, taip: Vykdomasis direktorius. Žurnalistai lyg ir privalėtų tai žinoti.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių