17 patarimų, kurie padės ilgiau mėgautis seksu

  • Teksto dydis:

Siekiant padaryti tinkamą įspūdį lytinių santykių metu, pakankamai ilgas „pasirodymas“ vyriškiams yra itin svarbi tema. Žinoma, kartais tai gali būti itin sunku, ypač jei aistros liejasi per kraštus ir anatomija nusprendžia, kad jau gana. Seksas ir taip yra stresą kelianti veikla, tačiau jei ir trunka trumpiau nei tikėtasi, viskas dar pablogėja, įsipainioja gėdos jausmas, kad nuvylėte partnerę.

Nors apibūdinta situacija skamba kiek komiškai, priešlaikinė ejakuliacija kaip problema liečia įvairaus amžiaus vyrus, nepriklausomai nuo jų seksualinės patirties, rašoma menshealth.com.

„Priešlaikinė ejakuliacija yra bėda, kuri aktuali beveik kiekvienam vyrui kažkuriame gyvenimo periode“, – teigė Vašingtono universiteto daktaras urologas Tomas J. Walsh. Pasak mokslininkų, tai yra bene dažniausias seksualinis vyrų sutrikimas.

Laimei, ši liga nėra amžina diagnozė. Yra ypatingos technikos, dėl kurių vyriškas pasirodymas gali trukti ilgiau ir palaikyti lytinius santykius, kol jūs ir jūsų partnerė jausit, kad fantazijas įgyvendinti pavyko iki galo.

Šalia to svarbu paminėti, kad orgazmas nebūtinai turi reikšti fizinės sueities pabaigą. Savo partnerę galima stimuliuoti ir kitais būdais, pavyzdžiui, oraliniu būdu.

Jei praeis pakankamai laiko po ejakuliacijos, varpai pailsėjus ši vėl sukietės ir bus galima užsiimti penetraciniu seksu. Atsižvelgus į tai, kad neseniai baigėte, antrą kartą ejakuliacija neturėtų užklupti greitai ir netikėtai.

Penio veiksmingumas visiškai priklauso nuo gyvenimo būdo.

Per kiek laiko vidutiniškai vyrai patiria orgazmą?

2005 metų atlikti tyrimai, kuriuose dalyvavo 500 heteroseksualių porų, kurios laikmačiais matavo, kiek laiko vyrai „ištveria“ vaginalinės penetracijos metu. Testavimai vyko keturias savaites ir vidutinė mediana vyriškiams buvo 5,4 min.

Daugelis vyrų tiek laiko nesulaiko spermos. 2014 metais mokslininkai pastebėjo, kad bene pusė vyrų „baigia“ per dvi minutes ar greičiau.

Jeigu jūs ejakuliuojate greičiau nei po minutės penetracijos, nesvarbu, kaip stengiatės tai atitolinti, jūs greičiausiai turite priešlaikinės ejakuliacijos sindromą.

Viena iš priežasčių, kodėl šis sindromas taip siutina yra ta, kad tai nėra valdoma. Kuo labiau stengiamasi pratęsti sueitį, tuo sunkiau gali pasirodyti tą padaryti.

Žinoma, vyriškiai gali ilgiau išsilaikyti galvodami apie mėgstamiausią krepšinio komandą, tačiau kiek laiko sekso metu galima galvoti apie Dovydo Giedraičio ar Tomo Dimšos statistiką? Ar yra kitų, efektyvesnių metodų?

Laimei, atsakymas yra taip. Nesvarbu, kaip beviltiškai atrodytų situacija, yra galybė sveikų, gudrių ir lengvų būdų išgydyti priešlaikinę ejakuliacija ir ilgiau mėgautis seksu.

1. Apatinių dubens raumenų stiprinimas

Greičiausiai daugelis yra girdėjęs apie Kėgelį ar Kėgelio pratimus, kurių tikslas yra sustiprinti būtent apatinius pilvo raumenis, tiesiog įtempiant ir atpalaiduojant minėtus raumenis.

Kad vyrai gerai suprastų, kuriuos raumenis būtent galima ar reiktų stiprinti, yra paprastas būdas: kai šlapinsitės, pabandykite staiga sustabdyti srovę. Tuomet vėl atleiskite, vėl sustabdykite. Raumenys, kurių dėka vyksta šis gamtinis procesas ir yra tie, kuriuos galima stiprinti.

Kitas pratimas yra kiek įdomesnis: atsistojus prieš veidrodį raumenų pagalba (be rankų), pabandykite kilstelėti sėklides.

Kai jau suprasite, kurie būtent raumenys yra reikalingi, juos įtempkite, laikykite įtemptus 10 sekundžių, o tada atpalaiduokite. Taip reikėtų padaryti dešimt kartų. Šio pratimo tobulumas yra ne vien tai, kad galėsite ilgiau mėgautis seksu, tačiau ir jo patogumas – jį galima atlikti bene bet kur.

Praktika rodo, kad Kėgelio pratimai iš tiesų padeda. 2005 metais atlikti tyrimai parodė, kad net 75 proc. vyrų penio funkcionalumas pagerėjo po to, kai šie kurį laiką darė Kėgelio pratimus. O štai 2014 metais atlikti tyrimai parodė, kad dubens raumenų stiprinimas padėjo net 80 proc. vyrų išsigydyti nuo priešlaikinės ejakuliacijos.

2. Ribokite savo įsiskverbimus

Yra daugelis būdų mėgautis sueitimi, nebūtina viską daryti kaip triušiams. Galite savo penio galiuku masažuoti partnerės klitorį.

Galite daugiau dėmesio skirti partnerės vaginos lūpoms ar išangei, vietoje bandymų išsiaiškinti, kaip giliai galite įsiskverbti. Galima peniu stimuliuoti partnerės G tašką.

Žinoma, kartais gera stimuliacija yra reikalinga, tačiau jei jaučiate, kad artėjate prie raudonos linijos, visada derėtų lėtinti sueities tempą ir susitelkti į kitus teigiamus pojūčius, nepaaukojant moters malonumo.

3.  Ilgiau laukite  santykių arba išviso jais neužsiimkite

Dažniausiai, kai galvojame apie seksą, tai būna penio ir vaginos arba penio ir išangės sąveika, tačiau toks apibrėžimas yra neįtikėtinai nuobodus.

Yra daugybė kitokių seksualinių užsiėmimų, kurie atneš malonumo jums ir jūsų partnerei bei pratęs sueities trukmę. Tai gali būti erotinis masažas, eksperimentai su jūsų fantazijomis ar tiesiog susitelkimas į partnerės stimuliavimą (pavyzdžiui, oralinis seksas).

Beje, kalbant apie oralinį seksą – moterims tokios stimuliacijos metu daug didesnė tikimybė patirti orgazmą. 2017 metais atlikti tyrimai parodė, kad vos 18 proc. moterų vaginalinės stimuliacijos metu gali patirti orgazmą, visoms kitoms būtina stimuliuoti ir klitorį.

4. Įsileiskite naujoves

Vietoje to, kad kiekvieną kartą mylėtumėtės ta pačia poza ir viską darytumėte kaip minėti triušiai, pabandykite kažką keisti, kad seksas truktų ilgiau. Pakeiskite pozą, tai duos laiko jūsų peniui „atvėsti“ nuo stimuliacijos.

Galima išbandyti ir tokias pozas, kurių įgyvendinimui reikia fizinės ištvermės. Su šiomis egzotiškomis pozicijomis labiau susitelksite ne į patį seksą ar stimuliaciją, o į pozos įgyvendinimą.

5. Rinkitės tas pozas, kurios padeda sulaikyti ejakuliaciją

Tęsiant kalbą apie pozas, derėtų vengti tų, kurios suteikia per daug stimuliacijos. Vadinamosios „šuniuko“ ar panašios pozos, kurios metu suteikiama galimybė įsiskverbti itin giliai, derėtų vengti.

Vietoje to, pasitelkite pozas, kurių metu stimuliacija nėra tokia intensyvi. Vienas iš pavyzdžių yra „lotoso“ poza, kurios esmė yra švelni kūnų trintis, visiška intensyvaus sekso priešingybė.

6. Gyvenkite sveikai

„Penio veiksmingumas visiškai priklauso nuo gyvenimo būdo“, – teigė daktarė Justinas Lehmilleris. Kasdienė mankšta ar sportas gali padėti išgydyti priešlaikinę ejakuliaciją ar kitus varpos sutrikimus.

Žinoma, vertėtų susimąstyti ir dėl rūkymo žalos, mat dėl rūkymo organizme sumažėja azoto oksido, dėl kurio gali pasireikšti priešlaikinės ejakuliacijos sindromas.

Daugelis mano klientų masturbuojasi prieš seksą.

7. Sumažinkite alkoholio vartojimą

Jei manote, kad prieš seksą išgėrus kelis gurkšnius alkoholio nutolinsite orgazmą, klystate. Nors alkoholis padeda jausti atsipalaidavimą, jis yra žinomas kaip faktorius, sukeliantis seksualinių sutrikimų – ypač tarp tų, kurie alkoholį vartoja nuolat. 

2007 metais atlikti tyrimai, kurių objektas buvo nuo alkoholio priklausantys vyrai, parodė, kad net 72 proc. iš šių vyrų turėjo seksualinių sutrikimų, o priešlaikinė ejakuliacija buvo dažniausias iš jų.

Jei manote, kad geriate per daug alkoholio, būtinai susisiekite su terapeutu, dalyvaukite anoniminių alkoholikų programose ar kreipkitės į atsakingas institucijas.

Jei tiesiog mėgstate alkoholį, tačiau jo nevartojate dažnai, pasistenkite jo nepadauginti, ypač, jei yra sueities tikimybė.

8. Pabandykite „balansavimą“

Atitolinti orgazmą užsiimant masturbacija gali būti vienas efektyviausių būdų ištreniruoti kūną, kad šis ilgiau „išlaikytų“ sekso metu.

Tai dar žinoma kaip „balansavimas“ (arba anglų k. „edging“). Pasak urologo T. J. Walshas, tai yra viena dažniausių praktikų, padedanti išgydyti priešlaikinę ejakuliaciją. Šio pratimo esmė paprasta: kai masturbuojatės ir jaučiate, kad greitu metu „plaukikai iššaus“, tučtuojau liaukitės, kol suvaldysite susijaudinimą.

Šios technikos naudojimas gali išmokyti jūsų smegenis ir kūną labiau valdyti organizmą ir padės ilgiau palaikyti sueitį.

Šalia to, gydytoja Emilija Morse pataria naudoti daug losjono ar lubrikanto, kad išvengtumėte nemalonios trinties.

9. Išmėginkite „spaudimą“

Jeigu jaučiate, kad artėjate prie orgazmo, sustokite ir suspauskite penį, iš karto po galvute. Švelniai, bet tvirtai suspaudę nykščiu ir rodomuoju pirštu susitelkite į šlaplę.

Ši technika padeda pratęsti sueitį todėl, kad iš penio išstumiamas kraujas ir akimirksniu sumažinamas seksualinis susijaudinimas, dėl to sumažėja kūno ejakuliacinių organų ir nervų jautrumas.

„Tai yra kitokia „balansavimo“ versija, pasitelkiamos kūninės reakcijos“, – patarė daktaras T. J. Walshas.

10. Pasimasturbuokite prieš seksą

Masturbacija prieš sueitį yra paprasta ir veiksminga technika, padedanti dėl priešlaikinės ejakuliacijos.

„Daugelis mano klientų masturbuojasi prieš seksą. Kartais per greita ejakuliacija yra dėl to, kad esate prikaupęs spermos, nes seniai patyrėte orgazmą. Tai reiškia, kad jūsų prostata yra pilnai išsiplėtusi“, – aiškino vyrų seksualinės sveikatos specialistas, proktologas Evanas Golsteinas.

„Jei masturbuositės prieš pat seksą, iš esmės du kartus patirsite stimuliaciją, tai reiškia, kad antrą kartą taip greitai nepatirsite ejakuliacijos“, – pridūrė E. Goldsteinas. Tačiau gydytojas įspėja, kad jei paliksite per mažą laiko tarpą tarp masturbacijos ir sekso, kyla rizika, kad per seksą nepavyks patirti erekcijos.

11. Naudokite tinkamus prezervatyvus

Jei  kenčiate dėl priešlaikinės ejakuliacijos, prezervatyvai gali būti jūsų geriausias draugas sprendžiant šią problemą. Žinoma, juos pravartu naudoti ir neturint sutrikimų.

Daugelis didžiųjų prezervatyvų gamintojų prezervatyvus gamina su papildomu storumo sluoksniu, kuris sumažina pojūčių intensyvumą sekso metu, o tai gali padėti prailginti sueitį.

Kai kurie prezervatyvai dar turi specialių kremų viduje, kurie irgi sumažina pojūčius.

12. Su gydytoju aptarkite vaistų vartojimą

Europe yra daug preparatų, kurie gali padėti pratęsti sueitį. Dažniausiai tam naudojama „Viagra“ ar  kiti fosfodiesterazo-5 preparatai. Tačiau pirmiausia viską reikia aptarti su gydytoju, mat visų vaistų poveikis kiekvienam organizmui skiriasi. Tai turėtų  būti tik paskutinė išeitis, jei visi kiti metodai neveikia.

Priklausomai nuo seksualinio gyvenimo aktyvumo, vaistus gali tekti vartoti kasdien arba tik prieš seksą.

13. Naudokite servetėles su anestetikais

2017 metais atliktas tyrimas parodė, kad servetėlės, ant kurių yra mažas kiekis silpno anestetiko benzokaino, gali padėti vyrams ilgiau išsilaikyti lovoje. Tačiau yra ir problema. Panaudojus tokį keistą būdą, jūsų partnerės vulva gali tapti gerokai mažiau jautri arba kurį laiką išviso nieko nebejausti.

Urologas ir seksualinės sveikatos ekspertas, daktaras Jaminas Brahmbhattas teigė, kad geriau naudoti paprastus kremus, kurie turi tokias pačias, pojūčius šiek tiek atbukinančias, savybes.

„Panašiai kaip ir prezervatyvai, šie preparatai gali sumažinti  malonumo pojūtį. Šalia to, jūsų partnerės malonumas irgi gali būti paveiktas. Jei jau nusprendėte naudoti tokias ar panašias priemones, būtinai iš anksto įspėkite partnerę. Žinoma, prieš tai įsitikinkite, ar nė vienas iš jūsų nėra alergiškas preparatų sudėtinėms dalims“, – patarė J. Brahmvhattas.

Susikaupkite ir pasikalbėkite, nurodykite, kad turite problemą, tačiau norite ją spręsti kartu, jog seksas būtų malonus abiem.

14. Pasitelkite išmaniąsias technologijas

Neįtikėtina, tačiau yra ypatingi vyrams skirti masturbatoriai, kurie padeda išmokti sulaikyti ejakuliaciją. Toks prietaisas gali atsieiti maždaug iki 250 eurų. Į komplektą dar pridedamas lubrikantas ir instrukcijų knygelė su patarimais.

Tačiau jei tokie prietaisai yra visiškai ne jums, galima rasti programėlę, kuri padės dėl  priešlaikinės ejakuliacijos.

Programėlė „Premature Ejaculation App“ (liet. „priešlaikinės ejakuliacijos programėlė“), dar vadinama „Pea“, jau užsitarnavo virtualaus sekso terapeuto vardą.

Šiame app‘se rasite trijų žingsnių nurodymus, kurie padės išmokti tinkamai masturbuotis ir seks jūsų progresą.

15. Paprašykite partnerės pagalbos

Neįmanoma pagerinti savo seksualinio gyvenimo be savo partnerės paramos. Net jeigu tai yra gėdinga ar sunku, pirmiausia derėtų pasikalbėti dėl priešlaikinės ejakuliacijos su mylimąja.

Tai padės jums nusiraminti, o kai partnerė supras, kame problema, šią intymią bėdą galėsite spręsti kartu, kaip komanda.

„Susikaupkite ir pasikalbėkite, nurodykite, kad turite problemą, tačiau norite ją spręsti kartu“, – patarė J. Lehmilleris.

Jeigu vis dar jaučiatės nepatogiai  ir nedrįstate pasikalbėti su partnere, galbūt ši statistika jus įkvėps: 2019 metų atliktas tyrimas parodė, kad poros, kurios kalbasi apie seksą, patiria kokybiškesnę ir malonesnę sueitį negu tos, kurios nesikalba šia tema.

16. Lavinkite savimonę

„Savimonės lavinimas gali pagelbėti dėl priešlaikinės ejakuliacijos. Susitelkimas ir sąmonės nuraminimas padės įsijausti į savo kūną ir patiriamus pojūčius“, – teigė J. Lehmilleris.

Meditacija greičiausiai yra plačiausiai žinomas būdas lavinti savimonę, tačiau jeigu jums sunku susikaupti, galima apsvarstyti galimybę lankyti jogos studiją ar pabandyti jogą namuose.

2020 metais atliktas tyrimas parodė, kad jogos pozos ir kvėpavimo technikos yra efektyvus būdas gydyti priešlaikinei ejakuliacijai.

17. Paprašykite eksperto pagalbos

Jeigu atrodo, kad išbandyti visi būdai ir niekas nepadeda, galbūt metas aptarti savo problemą su gydytoju?

„Daugelis paminėtų patarimų, įskaitant „balansavimą“ ir panašiai, yra tikrai iššūkius keliančios technikos. Specialistas jums gali padėti šiuos pratimus įgyvendinti tinkamai“, – patarė T. J. Walshas.

Gydytojas pabrėžė, kad jūsų šeimos daktaras gali jus nukreipti pas urologą, kuris jus išgydys arba nusiųs pas kitą tinkamą ekspertą.

„Jie jums suteiks praktinę ir pragmatišką pagalbą. Tai nėra kažkoks bandymas susitelkti į savo vidines būsenas, tai yra gilesnis fizinių ir protinių kūno mechanizmų suvokimas, kuris padės išgydyti šią jautrią problemą“, – teigė T. J. Walshas.

Daugeliui atvejų dažniausiai nereikia medicininės pagalbos ar panašios intervencijos, dažniausiai priešlaikinė ejakuliacija būna dėl nervinės įtampos ar jaučiamo streso tinkamai pasirodyti miegamajame. Vizitas pas licencijuotą sekso terapeutą gali padėti su šiomis problemomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip malonu ir gera gyventi , kai jau nebereikia jokio sekso. Tiesiog geriausias gyvenimo laikotarpis.

klausimas Kauno dienai

klausimas Kauno dienai portretas
O čia ir vaikai gali paskaityti?

p'Ydaras \\\\\.../////

p'Ydaras  \\\\\...///// portretas
"Amoralu".
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių