Nauji susirgimai COVID-19 – ugdymo įstaigose, ligoninėse: virusas plinta pajūryje

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą nustačius 468 naujus COVID-19 atvejus, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) penktadienį pranešė, kad liga plinta ligoninėse, ugdymo įstaigose.

Su Vilkaviškio ligoninės Vidaus ligų skyriumi siejami aštuoni nauji susirgimai – infekcine liga užsikrėtė darbuotojas ir septyni pacientai.

Liga plinta ir Palangos reabilitacijos ligoninėje. Čia COVID-19 susirgo pacientas, o iš viso su protrūkiu siejami penki atvejai.

Nauji atvejai taip pat registruoti Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Inkarėlis“, kur iš viso su protrūkiu siejama 19 atvejų (14 darbuotojų ir penki ugdytiniai).

Klaipėdos „Medeinės“ mokykloje patvirtintas dar vienas naujas susirgimas. Su šiuo protrūkiu siejama 11 atvejų (devyni darbuotojai ir du mokiniai).

Nauji susirgimai patvirtinti ir Šilutės socialinių paslaugų centre, su kuriuo iš viso siejama 16 atvejų.

Dar vienas susirgimas nustatytas Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus Šilutės poskyrio protrūkyje. Iš viso su židiniu siejami trys atvejai.

Šiauliuose įsikūrusioje metalų gamybos įmonėje nuo vasario 7 iki 11 dienos registruota 19 ligos atvejų. Penktadienį atlikta epidemiologinė diagnostika, organizuojamas asmenų ištyrimas.

Su protrūkiais šeimoje yra susiję 92 susirgimai.

Dar 129 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nežinomos.

Be to, NVSC praneša, kad praėjusią parą Šiaulių departamento specialistai kartu su policijos pareigūnais vyko į Radviliškio rajone, Šeduvoje, įsikūrusio siuvimo įmonės „Lelija“ padalinį, kur buvo sudaryti didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų sąrašai, jie informuoti apie privalomą izoliaciją.

Centro teigimu, tokios priemonės imtasi, nes įmonė iki nurodyto termino nepateikė informacijos apie sąlytį turėjusius darbuotojus. Šiuo metu šiame protrūkyje nustatyti septyni susirgimai.

„Pirmasis užsikrėtimo atvejis buvo patvirtintas vasario 6 dieną. Įmonėje dirba daugiau nei 30 darbuotojų. Atliekant epidemiologinę diagnostiką, NVSC specialistai keliskart telefonu ir raštu kreipėsi į įmonės atsakingus asmenis prašydami pateikti didelės ir mažos rizikos sąlytį su sergančiais asmenimis turėjusių darbuotojų sąrašą“, – rašoma pranešime.

„Šiuo metu, drauge su Radviliškio rajono savivaldybės administracija yra organizuojamas tyrimų paėmimas darbuotojams“, – teigiama jame.

Per praėjusią parą izoliuoti 1187 didelės rizikos sąlytį turėjęs asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 57 tūkst. 15 asmenų.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 189 tūkst. 665 žmonės.

Pagal deklaruojamus duomenis tebeserga per 61,6 tūkst. užsikrėtusiųjų, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų mažiau – apie 11 tūkst. žmonių.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3038 žmonės. Iš viso su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – yra siejamos 5879 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių