Ant triukšmą mažinančių užtvarų bus įrengti saulės moduliai

  • Teksto dydis:

Ant triukšmą mažinančių užtvarų planuojama įrengti saulės elektrines. Pasak „Via Lietuva“ atstovų, pirmieji moduliai magistralinio kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda atkarpoje ties Grigiškėmis bus įrengti dar šiemet.

Bendrovės skaičiavimais, per metus saulės moduliai sugeneruos daugiau nei 14 tūkst. kWh elektros energijos, kuri bus naudojama kelio, elektroninių kelio ženklų ir ekranų apšvietimui. Per metus sugeneruota žalioji energija padės atsisakyti beveik 7 tūkst. kg į aplinką išskiriamo CO2 kiekio.

„Tvarumo siekiame visose veiklos srityse, tausojame bei taupome išteklius, tarp jų ir energetinius. Mūsų vizija – per artimiausius trejus metus atsinaujinančios energijos gamybos sprendimus išplėsti tiek, jog mūsų veikloje būtų 100 proc. naudojama tik žalioji energija“, – pranešime cituojamas M. Švaikauskas.

Skelbiama, kad saulės modulius ant triukšmą mažinančių sienelių įrengs viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė „StalCorp“. Šiuo metu jau vykdomi saulės modulių įrengimo projektavimo darbai, o jų įrengimą suplanuota baigti iki šių metų spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

expertų expertas to Puiku

expertų expertas to Puiku portretas
kadangi transporto srautai važiuoja priešingomis kryptimis, vėjas susikompensuoja ir jo nelieka, todėl statyt vėjo elektrines - netikslinga :D

Puiku

Puiku portretas
Taip taupomi šiam tikslui skiriami žalieji žemės plotai, ir nežinia, ar tai nekenkia žemės gelmėms. O kodėl išilgai automagistralių bei geležinkelių nepastačius ir vėjo jėgainių? Juk judantis transportas „gamina" papildomą vėją, bet mes jo nepanaudojame?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių