A. Armonaitė: „Google“ supranta iniciatyvą trinti melagienas skleidžiančias paskyras

JAV technologijų milžinės „Google“ atstovas palaiko Lietuvos iniciatyvą trinti paskyras, skleidžiančias netikras naujienas apie karą, teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Su „Google“ atstovu aptarėme keletą svarbių dalykų – tai ir šiuo metu mūsų Seime iniciatyvą trinti paskyras, kurios skleidžia netikras naujienas apie karą, neapykantą ir taip toliau. Išgirdome, kad platforma palaiko ir supranta, kad tai yra labai svarbu, – karas vyksta ne tik su ginklais, bet ir viešojoje internetinėje erdvėje“, – BNS teigė A. Armonaitė, ketvirtadienį Vilniuje susitikusi su „Google“ politikos vadovu Levente Juhaszu (Levente Juhasu).

Seime šiuo metu svarstomos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Lauryno Kasčiūno parengtos Visuomenės informavimo įstatymo ir Baudžiamojo kodekso pataisos, kuriomis siekiama sugriežtinti manipuliavimo interneto platformų paskyromis reglamentavimą ir šalinti socialiniuose tinkluose skleidžiamą draudžiamą informaciją.

Dabar manipuliavimas algoritmais, pavyzdžiui, pasinaudojant „botų fermomis“, skleidžiant dezinformaciją nėra kriminalizuotas, tačiau priėmus pataisas už tai būtų taikoma baudžiamoji atsakomybė.

 

Dabar manipuliavimas algoritmais, pavyzdžiui, pasinaudojant „botų fermomis“, skleidžiant dezinformaciją nėra kriminalizuotas, tačiau priėmus pataisas už tai būtų taikoma baudžiamoji atsakomybė.

A. Armonaitė taip pat teigė, kad su L. Juhaszu aptarė galimybę panaudoti dirbtinį intelektą viešajame sektoriuje.

„Antras dalykas, kalbėjome apie dirbtinį intelektą, gal tai skamba kaip tolimas terminas, bet iš tikrųjų galime šią techhnologiją pritaikyti daugybėje gyvenimo sričių. Pati pristačiau ir manau, kad dirbtinio intelekto pagalba galima fundamentaliai mažinti biurokratiją verslui, žmonėms, tą Lietuva ir padarys per keletą metų su mūsų GovTech (inovacijų viešajame sektoriuje – BNS) iniciatyva. Apsikeitėm informacija ir toliau tęsiam bendravimą“, – sakė ministrė.

Susitikimas vyko investuotojų forume „Foreign Investors Annual Summit 2023“, kuriame ministrė pristatė Lietuvos konkurencinę padėtį, investicinę aplinką, inovacijų ir talentų politiką.

Šių metų liepą A. Armonaitė buvo susitikusi su „Google“ vyriausybinių reikalų ir viešosios politikos vadovu Karanu Bhatia (Karanu Batija) ir aptarė  Lietuvos politiką dirbtinio intelekto ir saugumo srityse, kovą su dezinformacija.

„Google“ atstovai tuo metu supažindino su veikla reaguojant į Rusijos invaziją Ukrainoje ir susijusios dezinformacijos sklaidą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių