A. Armonaitė: skaitmeninis deklaracijos įrankis sutaupys įmonių lėšų ir laiko

Prieš kelias savaites pradėjęs veikti skaitmenizuotas deklaracijos įrankis, skirtas smulkiajam ir vidutiniam verslui (SVV), leis įmonėms sutaupyti lėšų ir laiko, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė.

„(SVV įmonės – BNS) išleisdavo konsultantams kartais 50, kartais 1 tūkst. eurų – to nebereikės“, – antradienį konferencijoje sakė Aušrinė Armonaitė.

Anot jos, įrankis taip pat sutrumpina duomenų perkėlimą iki keliolikos minučių bei užtikrina jų tikslumą ir aktualumą.

„Daliai įmonių reikėdavo užtrukti valandų valandas pildant popierius (deklaracijas – BNS)“, – kalbėjo ministrė.

Pasak ministerijos, naudojant įrankį deklaravimas sutrumpėjo iki 5–25 minučių.

Registrų centro vadovo Adrijaus Juso teigimu, įrankis užtikrina, kad duomenys bus tikslūs ir aktualūs, sumažina biurokratinę naštą.

(SVV įmonės – BNS) išleisdavo konsultantams kartais 50, kartais 1 tūkst. eurų – to nebereikės.

 

„Visus duomenis, kuriuos apie tave valstybė turi, jeigu jie yra valstybės registruose, juos paimame ir iš karto užkrauname į nustatytos formos lentelę“, – konferencijoje sakė A. Jusas.

Anot ministerijos, tokio įrankio poreikis išaugo atsiradus daugiau finansinių pagalbos priemonių, kuriomis norintys pasinaudoti verslai turi įrodyti savo, kaip SVV subjekto, statusą. Deklaracija institucijoms teikiama kartu su kitais paraiškų finansavimui dokumentais.

A. Armonaitės teigimu, šias deklaracijas pildo apie 10 tūkst. SVV įmonių, 67 proc. jų nurodė, kad naudotųsi nauja mokama paslauga.

Deklaracijos įrankis Registrų centro savitarnos sistemoje pradėjo veikti rugpjūčio pradžioje. Tačiau jis nėra privalomas – galima ir toliau naudoti įprastą deklaracijos formą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių