Banko virusai nepuola

Pastarosiomis savaitėmis elektroniniu paštu plinta laiškai, kuriuose gyventojai įspėjami apie neva e. bankininkystės sistemas puolančius virusus.

"Būkite atsargūs – bankinis virusas! Prisijungus prie SEB e. bankininkystės ir norint apmokėti sąskaitą iššoka langelis, prašantis papildomai įvesti kreditinės kortelės duomenis. Jokiu būdu neivedinėkite duomenų!!! (kalba netaisyta – red. past.)", – rašoma virtualioje erdvėje klaidžiojančiame laiške.

SEB banko interneto tinklalapyje taip pat atkreipiamas dėmesys, kad pastaruoju metu pagausėjo elektroninių nusikaltėlių bandymų išvilioti jungimosi prie informacinių sistemų slaptažodžius, mokamųjų kortelių galiojimo datą, PIN ir CVV2 kodus bei kitus konfidencialius duomenis.

"Rūpindamiesi Jūsų informacijos saugumu, raginame nepateikti jokių slaptų duomenų elektroniniu paštu, taip pat neįvesti jų į iššokančius (angl. pop-up) langus neįprastose vietose. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad panašūs iššokantys langai yra ženklas Jums, jog turite pasirūpinti savo kompiuterio saugumu, t. y. įsidiegti ugniasienes (angl. firewall), atnaujinti operacinę sistemą ar interneto naršyklių versijas, antivirusinę ir apsaugos nuo šnipinėjimo programų ("Spyware") programinę įrangą", – teigiama banko pranešime.

SEB banko grupės ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas dienraščiui teigė, kad panašūs laiškai nebe pirmą kartą pasirodo banko klientų e. pašto dėžutėse. Tačiau tai nereiškia, kad naudotis e. bankininkystės sistema nėra saugu ar, kaip rašoma laiške, plinta virusas.

"Tai veikiau įspėjimas pasirūpinti savo kompiuterio saugumu", – pabrėžė banko atstovas. Jei vis dėlto atsirado gyventojų, kurie suvedė kodus į minėtą ar panašią lentelę, šiems vertėtų užsukti į banko poskyrį ir pasikeisti prisijungimo prie e. bankininkystės sistemos duomenis.


Šiame straipsnyje: bankasvirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių