D. Kreivys – leidimas pertekline elektra aprūpinti šeimos narius sugriautų visą schemą

Energetikos ministras Dainius Kreivys nepritaria grupės parlamentarų siūlymui gaminantiems vartotojams leisti pagamintą perteklinę elektrą skirti šeimos nariams. Anot jo, priėmus tokį siūlymą  jau susiformavusi gaminančių vartotojų schema ateityje galėtų sugriūti.

„Manau, kad to nereikėtų daryti, nes turime schemą, kuri dabar veikia. Girdime, kad turbūt kitą kartą skundžiasi ir tiekėjai, kad jie turi nuostolį, nors tie nuostoliai ir nėra patvirtinti. (...) Bet turbūt nereikėtų žaisti su schemos tvarumu, (reikia – BNS) palikti taip, kaip yra, ir leisti natūraliai jai vystytis tokiuose rėmuose, kokius dabar mes turime“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė D. Kreivys. 

Pasak ministro, priėmus tokį siūlymą modelyje atsirastų komercinių apraiškų, o ateityje tai galėtų sugriauti ir jau susiformavusią gaminančių vartotojų schemą. 

„(Sąvoka – BNS) gaminantis vartotojas yra užkoduota pačiame pavadinime – aš gaminu ir vartoju. Jeigu tu gamini ir nevartoji, tai turbūt tu nebesi gaminantis vartotojas, o esi gamintojas. Ir turbūt gamintojui turėtų būti taikoma visai kita schema“, – teigė D. Kreivys.

„Jeigu visi žmonės taps gamintojais, turbūt natūralu, kad ta schema, kuri yra dabar, negalės egzistuoti“, – pridūrė jis.

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis šią savaitę įregistravo Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pataisas, kuriomis siūloma nuo 2025 metų gaminantiems vartotojams leisti pagamintą perteklinę elektrą skirti šeimos nariams – tėvams, vaikams, broliams, seserims.  

Parašais projektą parėmė dar apie keturios dešimtys opozicijos ir valdančiųjų atstovų.

Dabar saulės elektrinės ir visų statinių, kuriems padalinama joje pagaminta elektra, savininkas turi būti tas pats asmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Sugriaus kreivą Kreivio schemą visus mulkinti.

Anonimas

Anonimas portretas
myza kad PELNO NEBEBUS !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių