Degalų kainos viršija šių metų rekordus – kas toliau?

  • Teksto dydis:

Tokio brangaus benzino šiemet dar nebuvo fiksuota. Tačiau liūdnesnė žinia dyzelinius automobilius mėgstantiems vairuotojams – daug sparčiau kyla būtent dyzelino kaina. Kai kuriose degalinėse dyzelinas jau kainuoja tiek pat, keik benzinas. Ekspertai neabejoja, kad netrukus dyzelis jau bus brangesnis. Kiek dar gali brangti degalai, domėjosi LNK.

Pačioje rugpjūčio pabaigoje ekspertai sakė, kad vasarą pabrangę degalai pirmąjį rudens mėnesį daugiau brangti neturėtų. Deja, rugsėjui perlipus į antrą pusę, jie brangsta toliau.

„Matau, kad kainos didėja. Nelabi džiugina, bet yra, kaip yra“, – sakė vaikinas.

„Viskas brangsta, ne tik kuras. Bet ką padarysi, susitaikysime“, – kalbėjo moteris.

„Apie tai negalvoju. Kiek reikia, tiek pilu, kada reikia, tada pilu“, – sakė senjorė.

Nuo rugsėjo pradžios dyzelinas pabrango maždaug 7 ct, o benzinas – 3 ct. Pagrindinės kaltininkės – naftą išgaunančios šalys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Matydami labai žemą naftos kainą, nusprendė išgauti mažiau naftos, kad pakeltų kainą. Kaina dar gali pakilti dešimtadaliu, bet nepakils iki tokio lygio, kokiame buvo prieš metus“, – teigė ekonomistas Nerijus Mačiulis.

„Kaina horizonte artėja prie 100 dolerių už barelį“, – kalbėjo Pricer.lt įkūrėjas Arūnas Vizickas.

Dešimtadaliu brangesnė nafta nereiškia, kad dešimtadaliu brangs ir degalai.

Du iš trijų automobilių Lietuvoje varomi dyzelinu. Dyzelio kaina auga daug sparčiau nei benzino.

„Jau dabar didmeninė dyzelio kaina pralenkė didmeninę benzino kainą“, – sakė A. Vizickas.

Nors daug kur benzinas vis dar porą centų brangesnis, kai kuriose degalinėse kainos susilygino. Vienodai dyzelinas ir benzinas kainavo tik pavasario pradžioje.

„Benzino paklausa nepasikeitė ir kaina lieka tokia pati. O dyzeliną naudoja ir sunkusis transportas, ir geležinkeliai, ir paprasti gyventojai. Dyzelino paklausa daug didesnė, todėl jo ir kaina koreguojasi“, – sakė Lietuviškų degalinių sąjungos vykdantysis direktorius Vidas Šukys.

Kaina horizonte artėja prie 100 dolerių už barelį.

Pasak ekspertų, nereikia pamiršti, kad prieš šildymo sezoną dyzelino kainas visada šoka į viršų.

Nors naftos gavyba mažėja, kiti ekonomistai sako, kad nafta šiuo metu ir taip per brangi, tad daugiau brangti neturėtų dėl stringančios ekonomikos.

„Problemos iš pramonės sektoriaus keliasi į statybų ir paslaugų sektorių. Kol kas nematau priežasčių, kodėl naftos kaina turėtų kilti. Yra daug apsektų, kurie turėtų riboti naftos kainas“, – teigė „Citadele“ ekonomistas Aleksandras Izgorodinas.

Degalų kainas mūsų šalyje dar labiau kelia ir silpnėjantis euras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lt moku tik uz buta

lt moku tik uz buta portretas
lenkijoi perku maista ir kura. kagiebyno chuntai neatiduosiu nieko.

x

x portretas
I darbus eikime pesciomis ir bus boikotas pries akcizus pries versininkus pries tarpininkus pries Mazeikiu orlena kuris deja per trecias salis nafta perka is rusijos.

Nuomone

Nuomone portretas
Reikes važiuoti y lenkija
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių