Direktorius: Medijų rėmimo fondas kitą savaitę turėtų skelbti kvietimus

Medijų rėmimo fondas kitą savaitę gali skelbti pirmuosius kvietimus teikti paraiškas projektų finansavimui, užbaigti formuoti paraiškas vertisiančių ekspertų komandas.

„Mes labai tikimės, kad tai bus, kaip ir žadėta, vasario mėnesio pabaigoje. Mes tikimės, kad jau kitos savaitės pabaigoje galėsime pradėti tą procesą“, – BNS sakė Medijų rėmimo fondo direktorius Ruslanas Iržikevičius.

Pasak R. Iržikevičiaus, dabar laukiama, kol Kultūros ministerija patvirtins fondo tarybos pakoreguotas finansuojamų projektų teikimo taisykles ir jų priedus, kuriems pastabų ir pasiūlymų turėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Konkurencijos taryba.

„Kas turėjo būti padaryta iš fondo pusės dėl taisyklių ir jų priedų, jau yra padaryta“, – teigė fondo direktorius.

Kitą savaitę, anot jo, tikimasi suformuoti ir paraiškas vertinsiančių ekspertų komandą.

„Fondo tarybos nariai peržiūri ekspertų paraiškas ir jų gyvenimo aprašymus, tikimės, kad kitą savaitę ekspertai bus suskirstyti į grupes. (...) Taryba turi nuspręsti ir dalininkai tam pritarti“, – pasakojo R. Iržikevičius.

Kultūros ministerijos atstovas Deividas Velkas BNS sakė, kad pagrindinės pastabos iš STT buvo įstatymo nuostatoms, paraiškų vertinimui ir procedūroms, kurios yra įtvirtinamos taisyklėse.

D. Velko teigimu, STT reiškė pastabas taisyklėms, kad jose nenurodyta, kada fondo taryba gali neatsižvelgti į ekspertų išvadas, neaiškiai balų sistemai ir vertinimo kriterijams, nedetalizuotoms nusišalinimo nuo paraiškos vertinimo aplinkybėms.

„Taisyklėse šiuos atvejus tiksliname“, – sakė ministerijos atstovas.

Penktadienį Kultūros ministerija sulaukė ir papildomų Konkurencijos tarybos pastabų.

Nepaisant to, pasak D. Velko, į pastabas bus spėta atsižvelgti ir kultūros ministras Simonas Kairys taisykles turėtų pasirašyti kitą savaitę.

Norime kuo greičiau pradėti konkursų skelbimą ir kuo greičiau išeiti į norimą šio fondo veiklos režimą.

„Įstatymo mes tikrai nekeisime, nes įstatymas buvo ką tik priimtas, taisyklės buvo rengiamos pagal įstatymą. (...) Norime kuo greičiau pradėti konkursų skelbimą ir kuo greičiau išeiti į norimą šio fondo veiklos režimą“, – teigė D. Velkas.

Medijų rėmimo fondui šiemet dar nepaskelbus kvietimo teikti paraiškas, dalis paramos nesulaukiančių kultūros leidinių ėmė reikšti susirūpinimą dėl savo išlikimo.

S. Kairys sausio pabaigoje ragino šio fondo tarybą baigti diskusijas dėl programų bei kriterijų ir greičiau skelbti konkursą dėl lėšų skyrimo, teigdamas, kad ministerija biudžetą tam yra užtikrinusi ir laukia tarybos sprendimų.

Tuomet ministerija kreipėsi į aštuonios periodinių kultūros leidinių redakcijas, pakvietė dalyvauti viešajame pirkime ir gauti iki penkių tūkstančių eurų sieksiančią paramą, kuri padėtų atsilaikyti iki fondo konkursų pradžios.

Medijų rėmimo fondas įsteigtas pernai rudenį, jis nuo sausio pakeitė iki šiol paramą žiniasklaidai, įskaitant kultūrinę, administravusį Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą. Naujojo fondo biudžetas yra dvigubai didesnis nei ankstesniojo ir siekia 6,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na,na

na,na portretas
ir vėl fondai, bus valdytojams iš ko lankytis kazino..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių