E. Šiškauskienė: panaikinus mokestines lengvatas viešbučiams prarastume konkurencingumą Europoje

Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad panaikinus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą viešbučiams, Lietuva prarastų savo konkurencingumą Europos kontekste.

Ji taip pat priduria, kad papildoma PVM lengvata restoranams padėtų sparčiau išvesti nukentėjusį sektorių iš COVID-19 pandemijos sukeltos krizės.

„Esame siuntę du raštus dėl dviejų PVM lengvatų. Viena jų – viešbučiams. Mūsų sektoriui labai aktuali ši lengvata, kadangi beveik visos Europos šalys turi susimažinusios (PVM – ELTA), jo vidurkis siekia apie 9-10 proc. Jei ši lengvata, kuri dabar galioja iki 2022 m. pabaigos, būtų panaikinta, tai mes visiškai iškristume iš konkurencinio konteksto“, – diskusijoje dėl mokesčių lengvatų peržiūros metu teigė E. Šiškauskienė.

Ypač dabar restoranų sektoriui grįžti į rinką, skatinti vartotoją, iš akumuliuotų lėšų mokėti atlyginimus ir ištraukti visą verslą iš šešėlio būtų pagrindiniai aspektai.

„Jau nekalbant apie tai, kad Europa dabar kovoja nebe tarpusavyje, o su Azija, kur PVM apgyvendinimo paslaugomis yra 4-5 proc. Mes žiūrime į tai kaip į paslaugų eksportą, ir tikrai prašome palikti šią 9 proc. PVM lengvatą“, – pridūrė ji.

E. Šiškauskienė taip pat pažymėjo, kad siekiant išvesti maitinimo įstaigų sektorių iš pandemijos sukeltos krizės vertėtų apsvarstyti papildomą PVM lengvatą šiai veiklai.

„Rašėme ir kitą raštą dėl restoranų PVM mažinimo iki 9 proc. Tai taip pat yra padariusi beveik visa Europa. Ypač dabar restoranų sektoriui grįžti į rinką, skatinti vartotoją, iš akumuliuotų lėšų mokėti atlyginimus ir ištraukti visą verslą iš šešėlio būtų pagrindiniai aspektai. Dabartinė valdančioji dauguma teikė šią pataisą Seime rudenį ir ji dabar yra registruota“, – akcentavo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėl suokia nabagė

Vėl suokia nabagė portretas
Geriau valdžia rūpintusi vargšais o ne lengvatom turtuoliams milijonieriams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių