Energetikos ministras: už energetikos infrastruktūros apsaugą atsakingos ją valdančios įmonės

Už energetikos infrastruktūros apsaugą pirmiausia atsakingos ją valdančios įmonės, sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

„Mes tam tikrai skiriame didesnį dėmesį, yra didžiulis projektas, kokie žingsniai turi būti padaryti ne tik nuo dronų, antidronų, bet ir ypatingai iki infrastruktūros įrengimų uždengimo ir nuo dronų, ir kitąkart nuo raketinių smūgių skeveldrų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė D. Kreivys.

„Tai judame į priekį ir aš galvoju, kad tam kuo toliau reikės skirti vis daugiau dėmesio, ir įmonės pirmiausia yra už tai atsakingos. Ne valstybė, ne kažkas kitas, bet įmonės, kurios valdo šitą infrastruktūrą“, – kalbėjo energetikos ministras. 

Jo teigimu, Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminale įdiegta sonarinė dugno skanavimo įranga bei antidroninės sistemos, jas taip pat diegia ir kitos už energetiką atsakingos šalies įmonės. 

D. Kreivys pakartojo, kad anksčiau buvo sulaikyti strateginius šalies energetikos objektus fotografavę asmenys su rusiškomis pavardėmis, taip pat būta bandymų su dronais įskristi į Klaipėdos SGD terminalo zoną.

„Negalima pasakyti, kad tai yra suplanuoti incidentai, kaip dronų atveju, bet tai rodo, kad mūsų sistema pradeda veikti ir mes pradedame atpažinti tuos veiksmus, kurie yra kritiniai mūsų energetinės infrastruktūros saugumui“, – teigė D. Kreivys.

Pernai spalį įvyko incidentas „Balticconector“ dujotiekyje tarp Suomijos ir Estijos, o 2022-aisiais padidėjus įtampai tarp Maskvos ir Vakarų dėl karo Ukrainoje, trys iš keturių „Nord Stream“ dujotiekių Baltijos jūroje buvo apgadinti per povandeninius sprogimus.

Be to, šią savaitę Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas pranešė apie sulaikytus devynis Rusijos šnipų grupuotės narius, susijusius su įtariamais sabotažo sąmokslais.

Tarp sabotažo pavyzdžių D. Tuskas paminėjo bandymus padegti dažų gamyklą Vroclave, vakarų Lenkijoje, ir švediškos baldų bei namų apyvokos prekių mažmenininkės „Ikea“ centrą Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O \\\\\.../////

O   \\\\\...///// portretas
už 160.000.000 eur.kas???

Aišku

Aišku portretas
skęstančiųjų gelbėjimas pačių skęstančiųjų reikalas, o vyriausybės darbas tik lupti mokesčius- toks valdančiųjų supratimas. Gal ir armiją pasiūlys organizuoti infrastruktūros gynybai.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių