Eurostatas: laisvų darbo vietų Lietuvoje ketvirtąjį ketvirtį – mažiau nei vidutiniškai ES

  • Teksto dydis:

Lietuvoje laisvų darbo vietų ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį buvo mažiau nei vidutiniškai Europos Sąjungos (ES) šalyse, skelbia Eurostatas.

Laisvų darbo vietų, į kurias darbdaviai aktyviai ieškojo darbuotojų, dalis Lietuvoje siekė 1,9 proc. visų pozicijų, arba 0,6 punkto mažiau nei vidutiniškai ES (2,5 proc.), rodo ES statistikos tarnybos duomenys.

Per metus – ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laiku 2022 metais – šis rodiklis Lietuvoje augo 0,2 punkto, per ketvirtį sumažėjo 0,1 punkto.

Latvijoje laisvų darbo vietų rodiklis spalį–gruodį siekė 2,5 proc., Estijoje – 1,6 procento.

Daugiausia laisvų darbo vietų buvo Belgijoje (4,4 proc.) ir Nyderlanduose (4,2 proc.), mažiausiai – Rumunijoje ir Bulgarijoje (po 0,7 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

visai tikėtina

visai tikėtina portretas
kai pilna visokių azijatų bulbų ir ukrų kurie muša atlyginimus

Lietuvis

Lietuvis portretas
Sėdi be darbo, jo nepriima, nes emigrantų pilna. Tai ką lietuviams daryti, kur įsidarbinti dabar? Ar kurti partijas ir eiti į seimą? Vyksta lietuvos piliečių genocidas kažkoks..

Mažiau?

Mažiau? portretas
Ir visas laisvas vietas užėmę slavų emigrantai ( rusakalbiai). Ir o dieve- mūsų darbdaviams pasirodo lietuvių nereikia. Išgirsta lietuvišką kalbą dėl darbo, išsidirbinėja ir viso gero. Net vilkikų vairuotojai jau senokai nereikalingi lietuviai. Lietuvių darbo vietas užėmė svetimtaučiai. "Ačiū" valdžiai tokiai, kuri nusispjovė į savus žmones, išvaro į užsienius..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių