K. Navickas: Lietuva gavo leidimą eksportuoti grūdus į Meksiką

Lietuva gavo leidimą eksportuoti grūdus į Meksiką – šalis per metus yra pasiruošusi priimti iki 4 mln. tonų lietuviškų grūdų, teigia žemės ūkio ministras.

„Vakar gavome leidimus įvežti grūdus į Meksiką – tikrai didelius kiekius, daugiau negu galime išvis eksportuoti. Tai yra gera žinia sektoriui – atsiranda dar viena rinka“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė Kęstutis Navickas.

„Meksika gali priimti iki 4 mln. tonų grūdų (per metus – BNS) – mes tiek maždaug išvis eksportuojame kaip valstybė“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, atsivėrusi nauja rinka atveria naujų galimybių Lietuvos grūdų eksportuotojams bei ūkininkams.

„Grūdų rinka yra tokia – tai yra biržoje prekiaujama prekė: kur atsiranda pirkėjas, jis gali vežti. Meksikos rinkoje atsiradus pirkėjui ir pasiūlius palankesnes sąlygas, natūralu, laivas išplauks į tą šalį. Tai yra atvertos galimybės“, – teigė K. Navickas.

Ministras neatmetė, kad Meksikos rinka galėjo atsiverti ir dėl karo Ukrainoje sutrikus tarptautinei grūdų prekybai. 

„Ukraina nebuvo pati didžiausia kviečių eksportuotoja. Viena iš didžiausių kviečių eksportuotojų buvo Rusija, nes Ukraina daugiau gamino pašarus, kukurūzus ir sojų pupeles. Bet ta pati rinka buvo sutrikusi, išsigandusi, tai neatmestinas ir šitas dalykas“, – teigė K. Navickas.

Lietuvos grūdų perdirbėjų ir prekybininkų asociacija skelbia, jog 2021 metais Lietuva eksportavo 4,4 mln. tonų grūdų ir rapsų už 1,18 mlrd. eurų, o per metus nuo 2021-ųjų liepos iki šių metų liepos – 4,23 mln. tonų už 1,33 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul eina š...

tegul eina š... portretas
Keista, Meksika pati geriau augina žemės ūkio produkciją. Čia turbūt biznis kad ir nežmoniškai, bet kad tik ne saviems. Kruopos, kurios anksčiau buvo kaip pašaipos objektas, esą skurdžių maistas, dabar jau delikatesas. Ar normalu mokėti kelis eurus už kokių nors spaustinių kruopų, pav. avižų, kg., kai anksčiau tas avižas tik arkliai ėdė? Kaina lygiuojasi su pieno produktų, čia yra agresyvaus pirmykščio laukinio kapitalizmo pelno darymo iš ubagų atimant paskutinį kriaukšlį duonos metodas.

jo jo

jo jo portretas
o jupiterieciai dykai atiduotu savo metano kalnus uz lietuviskus grudus... valio lietuvos valdziadurniams!!!!!!!!!

jo jo

jo jo portretas
marsieciai irgi laukia nesulaukia lietuvisku grudu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių