Kėdainių rajone pradėtas statyti pirmasis žemės ūkio produkcijos logistikos centras

  • Teksto dydis:

Kėdainių rajone žemės ūkio bendrovė „Žemtecha“ pradėjo statyti pirmą regioninį žemės ūkio produkcijos logistikos centrą.

Per porą metų Aristavos kaime planuojamas įrengti 1,4 tūkst. kv. metrų ploto logistikos centras su prekybinėmis patalpomis padės žemdirbiams užtikrinti maisto produktų tiekimą trumpąja tiekimo grandine, penktadienį pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

„Labai svarbu, kad mūsų ūkininkai taptų konkurencingi, patys galėtų tiekti savo produkciją tiesiai logistikos centrams, o ne perdirbėjams ar tarpininkams“, – pranešime teigė žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Jo teigimu, regioninis logistikos centras padės aktyviau bei efektyviau integruoti žemdirbius į žemės ūkio produktų ir maisto produktų grandinę, paskatins juos būti aktyvesniais rinkos dalyviais, leis ūkininkams dalyvauti žemės ūkio ir maisto produktų viešuosiuose pirkimuose,

Logistikos centro projektą įgyvendina bendrovė „Žemtecha“, jam skirta 1,2 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) ir šalies biudžeto lėšų.

Logistikos centro simbolinė statybų kapsulė įkasta penktadienį.

ŽUM skaičiavimais, Lietuvoje užtektų trijų logistikos centrų, plėtojančių trumpąsias maisto tiekimo grandines.

2023–2027 metų Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros strateginiame plane tiekimo grandinių plėtrai numatyta 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių