Laisvų darbo vietų Lietuvoje per metus padaugėjo 8,3 proc.

  • Teksto dydis:

Antrojo šių metų ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 26,8 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams –  0,1 tūkst. arba 0,3 proc. mažiau nei pirmąjį ketvirtį, bet 2,1 tūkst. arba 8,3 proc. daugiau nei prieš metus.

Per ketvirtį laisvų darbo vietų sumažėjo transporto ir saugojimo veiklos įmonėse – jų buvo 0,4 tūkst. mažiau, informacijos ir ryšių – 0,3 tūkst., finansinės ir draudimo veiklos įmonėse – 0,1 tūkst. mažiau, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Laisvų darbo vietų padaugėjo statybos veiklos įmonėse – jų buvo 0,4 tūkst. daugiau nei pirmąjį ketvirtį, prekybos įmonėse – 0,2 tūkst. daugiau.

Antrojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,9 proc. – 0,1 proc. punkto mažiau nei praeitą ketvirtį, bet, palyginti su tuo pačiu metu pernai, lygis nesikeitė.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis  antrąjį ketvirtį buvo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo (4,4 proc.), finansinės ir draudimo veiklos įmonėse (3,2 proc.), informacijos ir ryšių (3,1 proc.). Žemiausias lygis buvo švietimo bei nekilnojamo turto operacijų (po 0,5 proc.), žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės įmonėse (1 proc.).

Daugiausia laisvų darbo vietų buvo pramonės įmonėse – 4,5 tūkst. (16,9 proc. visų laisvų darbo vietų), transporto ir saugojimo – 4,1 tūkst. (15,4 proc.), viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo – 3,8 tūkst. (14,1 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Laisvų darbo skelbimų būtų kurkas mažiau jei vadovai išmoktų primineti darbuotojus kurie iš tiesų nori dirpti o ne sėdėti be darbo bet deja dėl neturimos patirties bene visur nepriema dėlto ir tai atsiliepė ne tik statistikai bet ir ekonomikai nes tokia žmonės poto nebenori dirpti ir dėlto didėja bedarbu nes neranda darbų dėl tos priežasties

Egina Viliusiene

Egina Viliusiene portretas
Ieškau bet kokio darbo siulykite labai daug varijantu. Labai laukiu tikrai pasiulykite tiesiog maldauju.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių