M. Skuodis: čia ir dabar „Lietuvos geležinkeliai“ 300 darbuotojų neatleis

Susisiekimo ministras Marius Skuodis patikino, kad „Lietuvos geležinkeliai“ nepradės dideliais mastais atleidinėti darbuotojų. Nors pati įmonė pranešusi, kad jų per šiuos metus atleis apie 300, vis tik M. Skuodis pabrėžia, jog bendrovei darbo jėgos kaip tik trūksta, jos reikės daugiau.

„Niekas tokio skaičiaus neplanuoja atleisti čia ir dabar, tai yra įvardytas galimas skaičius. Didelė dalis to pokyčio yra dėl anksčiau planuotų žingsnių“, – antradienį žurnalistams Seime kalbėjo M. Skuodis.

Pasak jo, „Lietuvos geležinkeliams“ kur kas didesnis iššūkis kyla sprendžiant, kaip darbuotojus išlaikyti ir pritraukti naujų, kadangi jų kaita, sudėjus visas grupės įmones, siekia apie 11 proc. kasmet.

„Per metus atsiranda apie 700 laisvų darbo vietų. Kiekvieną dieną, jei pažiūrėtume skelbimus, per visas grupes yra apie 100 darbo vietų“, – kalbėjo ministras.

Be kita ko, jis akcentavo, kad tam tikrose srityse darbuotojų skaičius „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonėse tik augs. Daugiau darbo jėgos reikės tiesiant „Rail Baltica“ vėžę ir vykdant geležinkelių elektrifikacijos projektą, paaiškino ministras.

„Tam tikrose srityse darbuotojų skaičius geležinkelių visoje grupėje bus didinamas. Tai yra strateginiai projektai – „Rail Baltica“ projektas, kuris įsibėgėja, viso ruožo nuo pat Baltarusijos sienos elektrifikacijos projektai, kad turėtume elektrifikuotą (geležinkelio vėžę – ELTA) iki Klaipėdos. Ten bus didinamas darbuotojų skaičius“, – sakė M. Skuodis, kartu pažymėjęs, kad „Lietuvos geležinkeliams“ reikės ir IT, ir kitų sričių specialistų.

ELTA primena, kad vasario pradžioje „Lietuvos geležinkeliai“ pranešė apie planus iš visų grupės įmonių kartu sudėjus iki šių metų pabaigos atleisti iki 300 įvairių sričių specialistų. Daliai atleidžiamų darbuotojų bus ieškoma galimybių pasiūlyti laisvas darbo vietas kitose grupės įmonėse.

Kaip teigiama išplatintame įmonės pranešime, toks sprendimas planuojamas po to, kai bus įvertintos visos įmanomos alternatyvos. Konkretūs sprendimai bus priimti aptarus juos su darbuotojų atstovais.

Šiuo metu LTG grupės įmonėse iš viso dirba apie 8 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis "pamirso"

Jis "pamirso" portretas
Pamineti : sendien "neatleis" o rytoj ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių