Ministerija siūlo žvejams mėgėjams drausti paimti kai kurias dideles žuvis

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija siūlo žvejams mėgėjams drausti paimti kai kurių rūšių dideles žuvis. Tai, anot ministerijos, siūlo įteisinti žvejų mėgėjų organizacijos.

Ministerija parengė ir pateikė derinti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pakeitimo projektą, pagal kurį būtų leidžiama sugavus paimti tik nuo 50 iki 65 centimetrų dydžio sterkus, 50–80 centimetrų dydžio lydekas, didesnius kaip 30 centimetrų ešerius, o visus marguosius upėtakius būtų privaloma paleisti.

Tokia tvarka galiotų visuose Lietuvos vidaus vandens telkiniuose išskyrus atvejus, jei organizuojama limituota žvejyba, nes tuomet gali būti nustatyti kitokie žvejybos reikalavimai.

Šiuo metu taisyklėse nustatytas tik mažiausias leidžiamų paimti žuvų dydis, draudžiama paimti mažesnes kaip 50 centimetrų lydekas, iki 45 centimetrų sterkus, iki 30 centimetrų marguosius upėtakius, leidžiamų paimti ešerių dydis neribojamas.

Numatoma atsisakyti nuostatos dėl išimčių taikyti žvejybos draudimą valstybinių švenčių dienomis ir savaitgaliais. Šiuo metu, kai pirmoji draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną.

Draudimas taip pat negalioja paskutinę draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė. Panaikinus šią nuostatą, visi mėgėjų žvejybos draudimai galiotų tiek jų pirmą, tiek paskutinę dieną.

Numatomas ir naujas draudimas žvejoti Liekės upėje, įtekančioje į Nemuną. Draudimas reikalingas neršiančių šlakių ir margųjų upėtakių apsaugai, jis galiotų nuo spalio iki gruodžio pabaigos.

Be to, numatoma panaikinti draudimą žvejoti nuo liepos iki gruodžio Nemuno ruože nuo Kauno žiemos uosto iki Neries žiočių. Šis draudimas buvo įvestas norint sutramdyti užkabinamuoju būdu žuvis gaudžiusius brakonierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
į žvejybą aš turiu pasiimti ir liniuotę, tai eikit na....su tokia žvejyba. Nematuosiu aš kiekvieno kilbuko. Normaliam žmogui ir be liniuočių aišku, ką turiu paleist, o ko nepaleisiu. Nes pvz jei pagausiu 2 ešerius po 0,5 kg, tai trečio man na... reikia, aš tiek nesuvalgysiu.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Gerbiamas žurnaliste, prašau neklaidinti žmonių-siūloma leisti imti ešerius iki 30 cm., o didesnius paleisti

Zvejys

Zvejys portretas
Eilinis idijotiskas draudimas idijotu sugalvotas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių