Naujų biodujomis varomų autobusų ir sunkvežimių įsigijimui – 10,4 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Naujų biodujomis varomų autobusų ir sunkvežimių įsigijimui numatyta skirti 10,4 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) paramos – įmonės jau gali teikti paraiškas, antradienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Praėjusį trečiadienį paskelbti trys nauji kvietimai, skirti finansuoti biodujomis varomų M3 kategorijos aukštagrindžių autobusų bei N2 ir N3 klasės sunkvežimių įsigijimą.

Į finansavimą iki rugsėjo 2 dienos gali pretenduoti keleivių bei krovinių vežimo įmonės bei reikalavimus dėl nereikšmingos pagalbos teikimo (lot. de minimis – BNS) atitinkančios įmonės.

Vienam autobusui arba sunkvežimiui įsigyti numatyta iki 300 tūkst. eurų dotacija.

Kovo 1 dieną taip pat paskelbtas kvietimas iki gegužės teikti paraiškas ir pretenduoti į 68 mln. eurų ES paramą elektra bei vandeniliu varomų autobusų įsigijimui bei įkrovimo ar pildymo stotelių įrengimui – apie tai ministerija skelbė dar sausį.

Skaičiuojama, kad Lietuvos savo parkus papildys 350 netaršių sunkvežimių ir autobusų.

Dar vieną 10 mln. eurų kvietimą elektra ir vandeniliu varomoms transporto priemonėms įsigyti Susisiekimo ministerija ketina skelbti šią savaitę.

Ministerijos duomenimis, sausį Lietuvoje buvo užregistruoti 8044 autobusai ir troleibusai, iš kurių 11 proc. varomi alternatyviais degalais.

Alternatyviųjų degalų įstatyme numatyta, kad nuo 2029 metų visas viešasis transportas šalyje turi naudoti alternatyvius degalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių