Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose bus galima žvejoti pigiau

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministras pasirašė limituotos žvejybos tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose panaikintos limituotos žvejybos sąlygos. Šie pokyčiai įsigaliojo nuo penktadienio.

Kaip nurodo Aplinkos ministerija (AM), šio parko teritorijoje esančiuose vandens telkiniuose žvejoti bus leidžiama įprasta tvarka, turint žvejo mėgėjo bilietą, kaip ir visuose valstybiniuose vandens telkiniuose, kuriuose neorganizuojama limituota žvejyba.

Įsigyti žvejo mėgėjo kortelių nebereikės. Visos žvejo mėgėjo kortelės, kurios jau yra išduotos, galios iki jose nurodyto termino pabaigos.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad nuo sausio 1 d. įsigaliojus Mėgėjų žvejybos įstatymo pakeitimams pabrango mėgėjų žvejybos leidimai, o Rusnės seniūnijos gyventojai nebeturi anksčiau jiems suteiktos nemokamos žvejybos teisės.

Be to, limituota žvejyba Nemuno deltoje neatitiko limituotos žvejybos sąvokos, nes vienintelis žvejybos taisyklių išskirtinumas buvo ne griežtesni žvejybos ribojimai, o teisė paimti daugiau žuvų nei kituose Lietuvos ežeruose ir upėse.

AM atkreipia dėmesį, kad panaikinus limituotos žvejybos sąlygas, nebegalioja ir nuostata, leidusi Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose vienam žvejui per vieną žvejybą sugauti 7 kg žuvų, dabar bus taikomas bendras 5 kg limitas.

Taip pat lieka galioti draudimas Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose žvejoti karšius jų neršto

Primenama, kad žvejojant Kuršių mariose leidžiama sugauti 7 kg žuvų, neskaitant stintų, kurių leidžiamas sugauti kiekis neribojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai tik banditai

kai tik banditai portretas
užuodžia kad žmonės kažką turi už dyką, tai tuojau pat sugalvoja kaip tą už dyką apmokestint. Ne tik paprastą žveją bet ir pigias dujas, elektrą su visais valstybiniais tinklais priklausančiais tiems patiems šalies žmonėms, įvest kaupiamuosius fondus kurie kaip matome šūdo verti, padaryt kad vairuojantis savo nejauną mašinuką žmogelis mokėtų tą patį tik su skirtingais pavadinimais, mokestį penkis kartus ...Ir vis jiems mažai..Gal mes turim dabar dėkot kad meškere tuose telkiniuose žvejot bus pigiau? O jūs nežinojote kad niekad niekur Lietuvos istorijoje NEBŪDAVO jokio tokio mokesčio? Ar daug čia lietuvių tos žuvies su meškere išsems? Verslininkus ganykit..Dar nors matytume kur kam tas mokestis nueina, dabar dingsta kaip į tą patį vandenį ir tiek

senukas žvejys

senukas žvejys portretas
KAa liečia rusniškių pastatymą į vieną gretą su visais žvejais- labai gerai. Polderiuose semdavo neršiančias lydekas ir karšius tinklais. Dabar išseks nemokamas būdas pabrakonieriauti, tik kad gamtosaugininkai vargu ar ras noro ir jėgų viską sukontroliuoti.

Kai \\\\\.../////

Kai \\\\\...///// portretas
paskutinė vėgėlė nugaišo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių