Pirkėjai apie plonų plastikinių maišelių apmokestinimą: tai sudėtinga, bet teisinga

  • Teksto dydis:

Nuo liepos nebeliks nemokamų plonų plastikinių maišelių. Perkant obuolius, bulves, agurkus ar kitą sveriamą produkciją teks papildomai sumokėti ir už paprastą permatomą plastikinį maišelį. Kaip ruošiamasi pokyčiams, buvo klausiama pirkėjų ir prekybos tinklų atstovų, praneša LNK.

„Ką manote apie tai, kad nuo liepos reikės mokėti už ploną maišelį?“ – klausė žurnalistė.

„Aš manau, kad mes jau mokame už tuos maišelius. Kainos, kurios įeina į prekes“, – sakė kalbintas vyras.

„Kai bus reikalingas, tai mokėsiu“, – sakė kalbinta moteris.

„O kaip manote, gal nešitės savo daugkartinį maišelį?“ – klausė žurnalistė.

„Aišku, pasiimsiu“, – sakė kalbinta moteris.

„Tegul nelieka“, – atviravo kita kalbinta pirkėja.

„O ką darysite? Mokėsite už juos ar savo atsinešite?“ – teiravosi žurnalistė.

„Savo. Yra tų daugkartinių. Aš nematau čia tragedijos. Vis tiek mėsa, visa kita produkcija bus supakuota, o daržoves bus galima sudėti kitur“, – atsakė kalbinta pirkėja.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

O kaip tam ruošiasi prekybininkai, buvo klausiama „Lidl“ atstovės Linos Skersytės.

– Nuo liepos ploni maišeliai bus mokami. Kaip tam ruošiatės? Ar pirkėjams reikės atsinešti savo maišiuką ir įsidėti obuolių, kitų sveriamų produktų?

Pirkėjas galės atsinešti savo turimus maišelius. Tikimės, kad daugiausiai tai bus daugkartiniai maišeliai.

– Į plastiko mažinimą mes žiūrime labai atsakingai. Tai yra viena iš prioritetinių mūsų tvarumo sričių. Nuo 2020 metų žengėme pirmuosius žingsnius, tada mūsų asortimente atsirado daugkartiniai maišeliai – būtent tie, kurie gali pakeisti plonus maišelius. Matome, kad pirkėjai priėmė šias alternatyvas ir tuo naudojasi. Manome, kad nuo liepos šie maišeliai taps dar aktualesni. Ar galės atsinešti pirkėjai savo maišelį? Žinoma, kad taip. Pirkėjas galės atsinešti savo turimus maišelius. Tikimės, kad daugiausiai tai bus daugkartiniai maišeliai.

– Ar jau nusprendėte, kiek kainuos tie maišeliai? Kalbama, kad gali kainuoti nuo vieno iki penkių centų skirtinguose prekybos centruose.

– Šiuo metu dar aktyviai dirbame, kad priimtume tokį sprendimą, kuris būtų patraukliausias ir geriausias mūsų pirkėjams, kad būtų ir patogu naudotis tais maišeliais, juos apskaičiuoti. Kol kas dirbame šiuo klausimu, bet artimiausiu metu paskelbsime, kaip viskas keisis nuo liepos.

– Kai kurioms prekėms tokie maišeliai vis dar išliks nemokami. Pavyzdžiui, šviežiai žuviai, mėsai?

– Mūsų asortimente yra tiktai fasuota žuvis ir mėsa. Tad maišeliai šiai produkcijai nėra reikalingi, jų nereikės ir nuo liepos.

– Ar ruošiatės, kad nuo liepos pirkėjai ateis pasipiktinę, kad nebegali gauti tokių maišelių nemokamai?

– Suprantame, kad šis pokytis pirkėjams yra gana sudėtingas, nes visi mes turime savo įpročius ir reikia laiko juos pakeisti. Tačiau tikrai būsime tie, kurie pirkėjus informuos, edukuos ir prekybos vietose, kaip galima apsipirkti naudojant mažiau maišelių. Skatinsime turėti daugkartinius maišelius, tai yra patogi alternatyva. Juos galime išskalbti, vežtis, kiek nori kartų, jie yra tikrai tvarūs. Todėl skatinsime pabandyti.

– Ar be daugkartinių maišelių alternatyvos siūlysite popierinius ar dar kitokius maišelius?

– Šiuo metu sprendžiame dar daug klausimų dėl to. Tikimės, kad ateityje tų alternatyvų bus daugiau. Pamatysime, kaip viskas bus nuo liepos pirmos dienos.

Apie naujuosius pokyčius taip pat buvo kalbama su prekybos tinklo „Rimi“ atstove Egle Krasauskiene.

– Ar bus galima pas jus į prekybos centrą atsinešti savo daugkartinį maišelį, jeigu paprasti plastikiniai bus mokami?

– Taip, žinoma. „Rimi Lietuva“ kaip socialiai atsakingas verslas visuomet skatina tvarias idėjas, kaip dabar, taip ir po liepos pirmos dienos. Žmonės galės atsinešti tiek daugkartinio naudojimo maišelius, tiek plastikinius maišelius iš namų.

– Ar jau nusprendėte, kiek pas jus kainuos plastikiniai maišeliai?

– Šiuo metu mūsų prekybos tinklas vis dar svarsto, kokia ta kaina galėtų būti.

Turbūt teks keisti įpročius, kardinaliai. Tai yra sudėtinga, bet teisinga.

– Ar esate pasiruošę, kad kai kurie pirkėjai gali būti pikti, nepatenkinti dėl naujų pokyčių?

– Visų pirma, mūsų prekybos tinklas įgyvendina ES direktyvos numatytus pasikeitimus. Labai tikime, kad mūsų pirkėjai yra sąmoningi ir jiems rūpi plastiko vartojimo mažinimas, ir tikimės, kad nepatenkintų pirkėjų neturėsime.

– Gal informuosite pirkėjus iš anksto, kad nebeliks nemokamų maišelių?

– Mes jau kurį laiką skatiname pirkėjus vietoje plastikinių maišelių rinktis daugkartinius maišelius, kuriuos tiekiame savo parduotuvėse jau kurį laiką.

– Minėjote apie daugkartinius maišelius, o popieriniai kaip alternatyva?

– Popierinius maišelius, kaip ir iki šiol, taip ir po liepos pirmos dienos, rekomenduojame įvairiems kepiniams susidėti, jie bus nemokami.

Kalbinti ir „Rimi“ prekybos tinklo pirkėjai.

„Aš manau, kad žmonės parsisiųs iš Kinijos, jeigu reikės tų maišelių“, – teigė kalbinta pirkėja.

„Ar nešitės savo daugkartinį maišelį, ar vis tiek pirksite plastikinius?“ – klausė žurnalistė pirkėjo.

„Turbūt teks keisti įpročius, kardinaliai. Tai yra sudėtinga, bet teisinga. Kiek teko būti prie jūros, plastiko tiek daug, kad šokiruoja“, – sakė kalbintas pirkėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baba

baba portretas
Reikia dziaugtis,kad geroves valstybe plastikiniams dar PVM neuzdejo...Slava trims mergoms!

Kvailam \\\\\.../////

Kvailam  \\\\\...///// portretas
ir kūšys miškas.___Tokių durnų "pritarėjų" pasaulis nematė,tai tolygu avinų tyli eisena į skerdyklą.

Jimmy Climpson

Jimmy Climpson portretas
С радостью приветствуем вас! Готовы предоставить лучшие "смертоносные" прогоны для сайтов вашего конкурента. Цена: всего от 3 000 рублей. - Гарантированный результат. Сайты точно "упадут". - Максимально возможное число отрицательных фитбеков. - Наша специфическая база - выжимка максимально сильных площадок из 10 млн. сайтов (вирусных, спамных, порно и тому подобных). Работает безотказно. - Прогон делаем сразу с 4 мощных серверов. - Непрерывный спам токсичных ссылок на официальный e-mail. - Растянем по времени сколько угодно. - Прогоняем с запретными ключами. Telegrm: @exrumer Скайп: xrumer.pro WatSapp: +7 (977)536-08-36 маил: support@xrumer.cc Только эти!
VISI KOMENTARAI 123

Galerijos

Daugiau straipsnių