Pramonės produkcijos vertė lapkritį sumenko 1,3 proc.

  • Teksto dydis:

Lapkritį visos pramonės produkcijos vertė siekė 3,1 mlrd. eurų  to meto kainomis ir, palyginti su tuo pačiu metu pernai, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sumažėjo 1,3 procento.

Lapkritį, palyginti su spaliu, pramonė sumenko 0,7 proc., skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Per mėnesį sumažėjo metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos produkcija – 21,5 proc., chemikalų ir chemijos produktų gamybos – 10,4 proc., elektros įrangos gamybos – 7,7 proc., drabužių siuvimo – 7,4 proc., niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos produkcija – 4,2 procento.

Lietuvos apdirbamosios gamybos (be naftos pramonės) produkcijos apimtys lapkritį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, smuko 0,8 proc., o per mėnesį – 1,9 procento.

Sausio–lapkričio mėnesiais visa pramonės produkcija siekė 32,4 mlrd. eurų to meto kainomis ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 5,1 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip reikėtų

taip reikėtų portretas
Visų verslininkų ir gamybininkų didžiausias noras, kad viskas visada augtų, didėtų. Bet taip nėra ,nes jau tiek visko prigaminta, kad jeigu išeitų visi pusmetinių atostogų- nieko nepritrūktume. O kodėl nepradėjus gaminti šaudmenis, dronus, bepiločius, prietaisus prieš šią techniką? Jeigu jos poreikis yra, kodėl negaminti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių