Premjeras siekia sutarimo su prezidente dėl viešųjų pirkimų pertvarkos

Prezidentei Daliai Grybauskaitei sukritikavus Ūkio ministerijos ruošiamas Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė manantis, jog vis dėlto pavyks rasti susitarimą tarp valdžios institucijų.

„Aš galiu pasakyti, jog vyko derinimas įvairiais straipsniais. Kiek atsimenu, prezidentės buvo pateiktos pastabos dėl keturių straipsnių. Dėl trijų buvo suderinta, o dėl ketvirto klausimo, kur kalbama apie perėjimą prie tiesioginių derybų be Viešųjų pirkimų tarnybos atsakymo, tai aš manau, kad ši pozicija dar bus paderinta. Tikiuosi, kad įstatyme išliks, kad reikia kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą, bet tarnyba bus įpareigota, per kiek laiko duoti atsakymą, kad neatsitiktų taip, kad gavus medžiagą, ji svarsto pusę metų“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Jis komentavo, kaip vertina prezidentės pareiškimą, jog Ūkio ministerijos ruošiamas Viešųjų pirkimų įstatymo pataisų projektas turi korupcijos požymių.

Naujienų portalas delfi.lt praėjusį penktadienį pranešė, jog, prezidentės manymu, Ūkio ministerijos inicijuojama viešųjų pirkimų pertvarka sugrąžintų korupcinę praktiką.

„Prezidentės iniciatyva priimtos viešuosius pirkimus skaidrinančios įstatymo pataisos jau duoda rezultatų. Prievolė skelbti vidaus sandoriais ir neskelbiamomis derybomis vykdomus viešuosius pirkimus ir gauti jiems VPT leidimą, palyginti su 2006 m. statistika, jau šešis kartus sumažino neskelbiamiems pirkimams išleidžiamas lėšas. Tuo tarpu Ūkio ministerijos pateiktos pataisos grąžina senąją tvarką“, - Prezidentūros komentarą citavo portalas.

„Prisidengus viešųjų pirkimų supaprastinimu, grąžinama vešėjusi korupcinė praktika“, - teigė D. Grybauskaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių