Prezidentas: Seime likę mokesčių pakeitimai nėra reforma

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad parlamente likę svarstytini su mokesčiais susiję pakeitimai nebėra mokesčių reforma. Šalies vadovas tikisi, kad Seimas svarstys jo pasiūlymą dėl papildomo neapmokestinamojo pajamų dydžio už vaikus.

Tai jis sakė Vyriausybei siekiant, kad Seimas dar šioje kadencijoje grįžtų prie dalies pajamų ir nekilnojamojo turto mokesčių pakeitimų.

„Manau, kad tai, kas liko ant stalo realiai svarstytino šiam Seimui, jau nebelaikytina mokesčių reforma“, – žurnalistams penktadienį po susitikimo su parlamento vadove Seime sakė G. Nausėda.

„Taip, mes turime savo pasiūlymą dėl papildomo neapmokestinamojo pajamų dydžio už kiekvieną vaiką ir esame pasirengę svarstyti ir galbūt net ieškoti šaltinių, kaip būtų galima tai finansuoti. Bet jeigu kalbame tik apie šitą pasiūlymą, tai, žinoma, nėra mokesčių reforma, – tai vienas iš būdų pagerinti šeimų padėtį“, – pridūrė šalies vadovas.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad mokesčių pakeitimams, išskyrus pavienes Seimo narių iniciatyvas, dabar ne laikas.

„Yra kelios iniciatyvos, tame tarpe ir teiktos liberalų, pavyzdžiui, PVM mokėtojo kartelės didinimas, investicinė sąskaita, kurie yra praėję arba pateikimo stadiją, arba gavę Vyriausybės išvadą, ir tikrai nematau jokios prasmės jų atidėti iki kitos kadencijos“, – žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Sakyčiau, tai yra neskausmingi, bet labai pozityvūs pakeitimai, kuriuos tikrai galėtume pabaigti, bet jų tikrai neverta vadinti skambiu reformos vardu“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Naujienų portalas „15min“ šią savaitę paskelbė, jog rugpjūčio 28 dieną Vyriausybės patvirtintoje darbų programoje įrašytas mokesčių peržiūros projektų paketas, kuriuo siūloma persvarstyti lengvatas ir kitas specialias sąlygas, efektyvinti mokesčių sistemą, didinti savivaldos finansinį savarankiškumą, mažinti nelygybę, skatinti pažangias investicijas.

Finansų ministerija „15min“ teigė, jog mokesčių reformos paketas Seime yra praėjęs pateikimo stadiją, o jį įtraukus į sesijos darbų programą sudaroma galimybė parlamentui jį svarstyti „jam patogiu metu“.

Mokestinių pakeitimų paketą Vyriausybė pristatė prieš metus, tačiau jis taip ir nepasiekė priėmimo stadijos Seime nesulaukus paramos iš opozicijos ir dėl pertvarkos susiginčijus patiems valdantiesiems – konservatoriams, liberalams ir „laisviečiams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ekonomistas

ekonomistas portretas
Kad tik nepadidintų NT mokesčių- mokėsim ir toliau kapeikas, o rodysime, kad giname neturtinguosius, blin

Tai

Tai portretas
Kad gerbiamasai apsišikai prieš visą EP,su savo ir brigadininku iš respublikos 5 kolonos jasonu,tai jau geriau patylėtum,o tai vėl ką nors idiotiško išmesi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių