Pusė metro sėkmės: parduotuvėse jau galima įsigyti loterijų bilietų sindikatu

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu parduotuvėse lietuvių žvilgsniai dažnai kliūva už loterijos stovų, kuriuose nauji – ilgiu kitus gerokai pranokstantys bilietai. Vieni galvoja, kad tai pokštas, kiti – kad dėmesiui patraukti skirta reklama. Tačiau „Olifėjos“ atstovė Jurgita Petraitienė patikino, kad fizinėse prekybos vietose matoma naujiena – tai žaidėjų internete jau pamėgti sindikato bilietai.

Sindikatas – tai žaidimo būdas, kai grupė loterijos dalyvių dalijasi bilietais: tiek jų kaina, tiek piniginiais laimėjimais. Kainos pasidalijimas leidžia žaidėjams įsigyti daugiau bilietų už net kelis kartus mažesnę kainą nei žaidžiant įprastai. O daugiau bilietų suteikia daugiau galimybių laimėti.

Nors internete pasirinkimų daugiau – parduotuvėje žaidėjų kol kas laukia dviejų rūšių sindikato bilietai: „Vikinglotto sindikatas 30“ ir „Eurojackpot sindikatas 30“. Kiekviename iš jų – sutalpinta po trisdešimt įprastų atitinkamos loterijos bilietų.

„Štai ir tampa aišku, kodėl toks ilgis. „Vikinglotto sindikatas 30“ biliete sutalpinta net šešiasdešimt „Vikinglotto“ skaičių derinių. O „Eurojackpot sindikatas 30“ biliete yra trisdešimt „Eurojackpot“ ir dar trisdešimt „Džokerio“ derinių. Žodžiu, nuo šiol piniginėje galite nešiotis daugybę galimybių laimėti“, – juokavo J. Petraitienė.

Stebina kaina

Dar viena sindikato bilietų ypatybė, verčianti žaidėjus su nuostaba kelti antakį – tai kaina.

„Vikinglotto sindikatas 30“ bilietas kainuoja vos 6 Eur. „Eurojackpot sindikatas 30“ – 9 Eur.

„Bet reikia atsiminti, kad tai – grupinis žaidimo būdas. Lygiai tokius pačius bilietus, su tokiais pačiais skaičių deriniais, kažkur Lietuvoje įsigys dar devyni žaidėjai. Visas žaidėjų dešimtukas dalijasi kainą – todėl kiekvienam ji tokia nedidelė“, – aiškino „Olifėjos“ atstovė.

Kaip apskaičiuojami laimėjimai?

Kadangi įsigyjant loterijos bilietą sindikato būdu mokama viena dešimtoji dalis įprastos bilieto kainos, tai ir laimėtas piniginis prizas yra dalijamas dešimčiai žaidėjų po lygiai. Pavyzdžiui, jei sindikato bilietas laimi 1 tūkst. Eur, kiekvienas žaidėjas, turintis šį bilietą, gauna po 100 Eur.

„Vikinglotto“ loterijoje „Aukso puodas“ prasideda nuo 3 milijonų eurų, o „Eurojackpot“ loterijoje – nuo 10 milijonų eurų. Manau, kad tokias sumas ir dalintis negaila“, –  šypsojosi J. Petraitienė.

Sindikato bilietus „Vikinglotto“ ir „Eurojackpot“ žaidėjai gali įsigyti visose parduotuvėse, kuriose yra „Perlo“ terminalai, bei patys atsispausdinti jų savitarnos kasose. 

Jau pačią pirmą savaitę ši naujiena atnešė sėkmę. Dešimt žaidėjų, bilietus pirkę Kauno, Telšių, Utenos, Klaipėdos, Jonavos, Kretingos, Gargždų ir Šiaulių fizinėse parduotuvėse sindikato būdu, „Eurojackpot“ žaidime pasidalino 18 tūkst. 790 Eur.

Žaidimas sindikatu populiarus visame pasaulyje. „Eurojackpot“ žaidėjų sindikatas iš Suomijos pasidalijo 92 milijonus eurų. „EuroMillions“ žaidėjų grupė, kurią sudarė vieno Belgijos kaimelio gyventojai, laimėjo ir pasidalijo daugiau nei 143 milijonus eurų. Škotijoje per koronaviruso pandemiją priešakinėse linijose kovoję ligoninės personalo nariai, laisvą minutę įsigiję bendrą loterijos bilietą, pasidalijo 118 tūkst. 41 svarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių