Po žinios apie apynasrį girtaujantiems baruose – pyktis: bujos nelegalūs „taškai“?

  • Teksto dydis:

Radviliškio rajono valdžia bandys suvaldyti nuo ankstaus ryto mėgstančius girtauti. Bus ribojamas alkoholio įsigijimo laikas baruose. Ribojimų laiką valžia sutapatino su alkoholio prekyba parduotuvėse. Dabar baruose jo bus galima įsigyti tik nuo 10 val. ryto. 

Baras Radviliškyje dirba nuo septynių ryto iki septynių vakaro. Tačiau rajono valdžiai įvedus naujus ribojimus – savininkas skundžiasi. Sako, kad teks keisti darbo laiką arba visai uždaryti barą. Mat sutrumpinus darbo valandas baras praras trečdalį savo klientų. Esą bus per sunku išlaikyti verslą.

„Vieną barą jau uždarėm. Ir mes užsidarysime, jeigu bus toliau dirbantys nelegalūs taškai“, – kalbėjo kelių barų savininkas Romualdas Daraška.

Nuo balandžio visi Radviliškio rajono barai, kavinės ir viešbučiai alkoholiu negalės prekiauti iki 10 val. ryto. Pasak mero, dabar mieste pilna girtuokliaujančių jau anksti ryte, tad tikimasi, kad sutrumpinus alkoholio prekybos valandas pavyks pažaboti tokius asmenis.

„Atsiranda visokios socialinės problemos, žmonėms į darbus eiti nesaugu. Darbdaviai irgi sako, kad kai kurie darbuotojai ateina į darbą sveikatėlę pasitaisę“, – pasakojo Radviliškio rajono meras Kazimieras Račkauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ribojimų savivaldybė ėmėsi dėl gyventojų ir mokyklų vadovų skundų. Sako, kad vaikai eidami į mokyklą neturi matyti mieste besišlaistančių girtų asmenų. Anot policijos, girtaujantys – linkę į konfliktus.

„Tie barai gana anksti pradeda dirbti. Nuo penkių-septynių valandų ryto. Tai – padidintos rizikos vietos. Prie jų įvykdoma nuo kelių iki keliolikos administracinių nusižengimų bei nusikalstamų veikų“, – tikino Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Beržanskis.

Radviliškiečiai tiki, kad ribojimai padės sudrausminti girtuokliaujančius. Teigė, kad jau dabar girtų žmonių šlaistosi mažiau. Ir jeigu nebus alkoholio pardavimo vietų, nebus ir apsvaigusių. 

„Įpras žmonės. Žinos, kad nedirba tokiu laiku ir neis. Arba apsirūpins anksčiau, bet mažiau gal gatvėse šlaistysis“, – sakė gatvėje sutikta moteris.

„Visos prevencinės priemonės – geros. Jas reikia išbandyti“, – kalbėjo kita moteris.

„Kažin. Yra tokių taškų, kur atras“, – tikino praeivė.

Barų savininkams pikta dėl nelegalių prekybos vietų. Esą, jei dabar baruose rytais sėdintys asmenys alkoholį pirks nelegaliai, situacija rajone bus dar prastesnė. Įsigiję gėrimų žmonės svaiginsis ir valkataus viešose vietose.

„Mes nesame prieš tų valandų keitimą, bet tegul miesto valdžia paima ir suderina nelegalių taškų prekybą“, – teigė R. Daraška.

Kad nauji ribojimai sukels sumaišties mano ir opozicija. Jie įsitikinę, kad viešbučiai ir įvairios sodybos patirs nuostolių.

Mes nesame prieš tų valandų keitimą, bet tegul miesto valdžia paima ir suderina nelegalių taškų prekybą.

„Mes irgi esam už, kad alaus barai nedirbtų rytais, nes tikrai gąsdina ir vaikus. Mes būtume už, kad būtų įrašyta, jog alkoholiu negalima prekiauti, išskyrus tas įstaigas, kurios teikia apgyvendinimo paslaugas“, – sakė Radviliškio tarybos narė Skaidra Dišlė.

Viešbučių ir restoranų asociacija taip pat nepritaria alkoholio prekybos valandų ribojimui rytais.

„Galbūt atsiras noras viešbutyje papusryčiauti svečiams ir išgerti šampano taurę, o to svečiai negalės padaryti. Manau, tie ribojimai verslui gali atsiliepti neigiamai“, – atviravo viešbučių ir restoranų asociacijos direktorė Eglė Ližaitytė.

Tiesa, anot Radviliškio mero, nei restoranai, nei viešbučiai problemos rajone neįžvelgia. Ribojimų laiką jie sutapatino su alkoholio prekyba parduotuvėse. Jei negalima nusipirkti iki 10 val. ryto, nereikia ir gerti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Verslas

Verslas portretas
Tegu verslas ir apmoka visas susijusias nuo alko pasekmes kaip policijos kvietimas, greitoji pagalba, muštynės, o iš jų išlenda visokios žalos. Čia kiekvieno svajonė yra prekiauti alko, nes produktas dar ir negenda!

Kuo toliau

Kuo toliau portretas
tuo daugiau valdžiagyvių režimas lenda į asmeninį gyvenimą. Greit pradės kontroliuot kiek kur ir kada galime leisti savo uždirbtus pinigus..

jojo

jojo portretas
padarai ryte steklamojaus stikline kad rankos uz vairo nedrebetu ir darban
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių