R.Šadžius: Europos socialinio fondo agentūra nebus pertvarkoma be Finansų ministerijos žinios

  • Teksto dydis:

Milijardines Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas administruojanti Europos socialinio fondo agentūra (ESFA) nebus pertvarkoma be Finansų ministerijos žinios, BNS patvirtino finansų ministras socialdemokratas Rimantas Šadžius.

Jis teigė, kad su Darbo partijos deleguotais ministrais - švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu bei socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene - sutarta, kad ESFA pertvarkos dokumentai pirmiausia bus pateikti Finansų ministerijai.

"Sutarta, kad planuojamos pertvarkos dokumentai bus suderinti su Finansų ministerija, tada bus svarstomas visas dokumentų paketas", - BNS sakė R.Šadžius.

Jis teigė, jog dokumentai turėtų būti pateikti artimiausiu metu, tačiau neprognozavo, kada tiksliai, - jie bus įvertinti per 5 darbo dienas.

Naujienų portalas delfi.lt rašo, kad trečiadienį įsigalioja Vyriausybės sprendimas, kuriuo Finansų ministerijai suteikta savotiška veto teisė, sprendžiant su ESFA valdymu susijusius klausimus.

R.Šadžiaus nuomone, ministrų sprendimas dėl ESFA pertvarkos greičiausiai liko „darbiečių“ vadovaujamose ministerijose ir oficialiai neįsigaliojo.

"Matyt, jos yra įgavusios kažkokią vidinę dokumentinę formą tose dviejose ministerijose, kurios yra ESFA steigėjos. Tačiau procedūra, kurią numato Vyriausybės nutarimas, yra informacijos pateikimas Finansų ministerijai su siūlomų reorganizacijos veiksmų aprašymu ir jų pagrindimu. D.Pavalkis pasakė, kad taip bus padaryta", - delfi.lt sakė finansų ministras.

D.Pavalkis portalui patvirtino sutaręs pristabdyti ESFA pertvarką ir ketina kreipsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl jos antikorupcinio vertinimo.

Pasak žiniasklaidos, ESFA dalininkų susirinkime praėjusią savaitę Švietimo ir mokslo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patvirtino naują agentūros struktūrą bei valdymo modelį, kuriame daugiau įtakos tenka "darbiečių" dominuojamai valdybai.

Tikėtina, kad 2014-2020 metais ESFA bus atsakinga už ES paramą, kurios suma sieks apie 4 mlrd. litų ar net daugiau. 2007-2013 metais ji viršijo 3 mlrd. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Gerai, kad stabdoma vienos partijos pertvarka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių